Tarpoja tietää, mitä mitä on vertaissovittelu ja osaa tarvittaessa toimia sovittelijana. Tarpoja uskaltaa puuttua kiusaamiseen ja kiistatilanteisiin.

Valikko

Suhde toiseen: Vertaissovittelu


Tavoite:

Tarpoja tietää, mitä mitä on vertaissovittelu ja osaa tarvittaessa toimia sovittelijana. Tarpoja uskaltaa puuttua kiusaamiseen ja kiistatilanteisiin.

Kuvaus:

Tarpoja perehtyy vertaissovitteluun. Hän harjoittelee kiusaamiseen puuttumista ja kiistatilanteiden ratkaisemista.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Kaveritaidot Rohkeus Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet
Teemat Kiusaaminen Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja johtaa harjoitukset. Hänelle saattaa olla omakohtaista kokemusta tai tietoa paikkakunnan vertaissovittelun käytänteistä. Tällöin on hyvä, että vartionjohtaja kertoo niistä etukäteen luotsille ja myöhemmin myös tarpojille. Vartionjohtaja huolehtii, että tarpojat malttavat suhtautua harjoituksiin riittävällä vakavuudella. Vartionjohtaja kannustaa tarpojia osallistumaan ja ilmaisemaan omia mielipiteitään. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on selvittää etukäteen oman paikkakunnan käytäntöjä. Hän voi olla yhteydessä esimerkiksi paikkakunnan yläkouluun tai nuorisotoimeen ja selvittää miten ristiriita- ja kiusaamistilanteita kunnassa ratkotaan. Luotsi huolehtii siitä, että harjoituksissa säilyy turvallinen ilmapiiri keskusteluissa ja harjoituksissa. Jollekin tarpojalle kiusaamiseen tai vertaissovitteluun liittyvät asiat voivat olla hyvin henkilökohtaisia.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Yhteiskunta-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Lisää vinkki

Liite