Tarpoja toimii yhteisen hyvän puolesta ja tuntee vastuunsa lippukunnan yhteisistä tehtävistä.

Valikko

Suhde yhteiskuntaan: Autamme lippukuntaa


Tavoite:

Tarpoja toimii yhteisen hyvän puolesta ja tuntee vastuunsa lippukunnan yhteisistä tehtävistä.

Kuvaus:

Vartio osallistuu lippukunnan järjestämiin talkoisiin tai lippukunnan heille antamaan palvelutempaukseen.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Palvelu Partiokulttuuri
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja ideoi yhdessä vartion kanssa sopivan  palvelutehtäväkohteita. Luotsin tehtävä: Luotsi osoittaa vartiolle lippukuntaan liittyvän palvelutehtävän tai antaa vaihtoehtoja palvelutehtäväksi. Luotsi auttaa huomaamaan lippukunnassa tarvittavia palvelutehtävien kohteita.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Yhteiskunta-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio asettaa itselleen tavoitteen adventtikalenterimyynnille ja osallistuu aktiivisesti niiden myymiseen. Vartio laskee kuinka paljon rahaa heidän myymistä adventtikalentereista kertyy lippukunnalle. Vartio miettii mitä rahoilla saadaan lippukunnassa tehtyä.

Vartio osallistuu lippukunnan aloituskamppanjan toteuttamiseen. Vartio voi tehdä jäsenhankinta kamppanjaan erilaisia ulkopelejä tai mainoksen, joka jaetaan lähikouluille. Vartiolla voi olla kampanjassa oma ennalta sovittu tehtävä esimerkiksi opettaa uusille aikuisille solmu tai retkikeittimen käyttöä. Oettaa uusille lapsille lippukunnan perinteinen leikki tai huuto.

Vartio ideoi ja toteuttaa omavalintaisen palvelutempauksen lippukunnassa. Tempaus voidaan järjestää toiselle ikäkaudelle. Tempauksia voivat olla yllätykset, kuten hemmotteluilta kesken leiriä, tai johonkin epäkohtaan puuttuminen, kuten sekaisen kalustevaraston järjestäminen. Yhdessä voidaan pohtia, miltä tuntuu, kun itse on palvelun kohteena tai muut ovat hoitaneet pyyteettömästi jonkin kaikkia lippukuntalaisia hyödyttävän asian. Tempauksen jälkeen keskustellaan tunnelmista palvelun aikana ja sen jälkeen. Millaista palautetta muut meille antoivat? Millainen olo itselle tempauksesta jäi?

Vartio osallistuu lippukunnan tai vanhempainyhdistyksen myyjäisiin tai tekee jotakin muuta lippukunnalle kohdistuvaa varainhankintaa. Tempauksen jälkeen keskustellaan tunnelmista palvelun aikana ja sen jälkeen. Millaista palautetta muut meille antoivat? Millainen olo itselle tempauksesta jäi?

Vartio osallistuu lippukunnan talkoisiin tai tekee kolon tai partiokämpän pihatyöt. Tempauksen jälkeen keskustellaan tunnelmista palvelutehtävän aikana ja sen jälkeen. Millaista palautetta muut meille antoivat? Millainen olo itselle tempauksesta jäi?

Lisää vinkki

Liite