Tarpoja tietää, ketä muita lippukunnassa on ja minkälainen sen organisaatio on. Tarpoja ymmärtää olevansa osa lippukuntaa.

Valikko

Suhde yhteiskuntaan: Tutustuminen lippukuntaan


Tavoite:

Tarpoja tietää, ketä muita lippukunnassa on ja minkälainen sen organisaatio on. Tarpoja ymmärtää olevansa osa lippukuntaa.

Kuvaus:

Tarpoja tutustuu lippukuntaansa ja sen organisaatioon. Tarpoja tietää miten lippukunnan asioita hoidetaan ja miten niihin voi vaikuttaa.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri Vaikuttaminen Yhdistystoiminta
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Yhteiskunnallinen vaikuttaminen Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja selvittää etukäteen lippukunnan organisaation ja kuka mitäkin lippukunnassa tekee. Luotsin tehtävä: Luotsi varmistaa, että tarpojien ja muiden johtajien tapaaminen toteutuu. Hän auttaa vartionjohtajaa lippukunnan organisaation hahmottamisessa ja tärkeiden johtajien tunnistamisessa sekä tarvittaessa pelin valmistamisessa. Luotsi antaa vartionjohtajan käyttöön ne ideat ja perinteet, joita lippukunnalla on käytössä lippukunnan organisaation kouluttamisessa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Yhteiskunta-tarppo

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio tekee yhdessä julisteen, jossa puu esittää lippukuntaa - sen juurella ovat hallitus, johtokolmikko ja mahdollinen kannatusyhdistys. Rungossa ovat johtajat, ja oksilla eri ikäkaudet sekä ryhmät. Puussa voi olla myös ns. linnunpönttöjä kololle ja kämpälle

Vartio hahmottelee lippukunnan organisaation rakenteen johtajien valokuvien sekä vartioiden viirien ja muiden symbolien avulla. Vartio yhdistelee aktiivisiin lippukunnan johtajiin myös näiden tehtävät lippukunnassa. Vartio tunnistaa nimeltä vähintään kaikki oman osastonsa johtajat ja lippukunnanjohtajan. Lippukunnilla on usein käytössä omia hyviä ja toimivia tapoja kertoa tarpojille lippukunnan organisaatiosta.

Vartio tutustuu lippukunnan organisaatioon esimerkiksi valmistamalla lautapelin. Pelin valmistamisessa tarvitaan esim. valiokuvia lippukunnan johtajistosta ja symboleja kuvaamaan toisia ikäkausia ja ryhmiä. Vartio pelaa peliä, jossa on erilaisia partiotilanteita, esimerkiksi kesäleirin järjestäminen, vartion määrärahan saaminen, uuden jäsenen liittyminen tai uuden teltan ostaminen. Pohtikaa, keneen lippukunnassa pitää kussakin tilanteessa ottaa yhteyttä ja miten homma toimii.

Lisää vinkki

Liite