Tarpoja tutustuu ympärillään oleviin palveluihin. Tarpoja kiinnostuu paikallisen yhteisön muista jäsenistä.

Valikko

Yhteiskunta toimii


Tavoite:

Tarpoja tutustuu ympärillään oleviin palveluihin. Tarpoja kiinnostuu paikallisen yhteisön muista jäsenistä.

Kuvaus:

Vartio vierailee pelastuslaitoksella, poliisiasemalla, vanhainkodissa, palvelutalossa tai tutustuu paikallisen hyväntekeväisyysjärjestön toimintaan.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka:
Taitoalueet: Arjen taidot Palvelu Vaikuttaminen
Kesto:
Kasvatustavoitteet: Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja sopii vierailusta suunniteltuun paikkaan. Vartionjohtaja valmistautuu vartion kanssa vierailuun miettimällä kysymyksiä ja sitä mitä vierailulla voitaisiin tehdä. Vartionjohtaja varmistaa, että vartio muistaa kiittää vierailusta jälkikäteen. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vartionjohtajaa löytämään sopivan vieralukohteen vartiolle. Luotsin kanssa voidaan keskustella, mitä tuntemuksia vierailu herätti.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Yhteiskunta-tarppo

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Vartio tutustuu lähiseudun varttuneeseen väkeen ja vierailee ilahduttamassa vanhuksia esimerkiksi vanhainkodissa tai vuodeosastolla. Vierailun jälkeen vartio keskustelee vierailun nostattamista ajatuksista. Vanhainkodissa vartio voi esimerkiksi lukea tai laulaa vanhuksille, jutella heidän kanssaan, ulkoiluttaa heitä, paistaa heidän kanssaan lettuja tai pelata jotakin ottaen huomioon asukkaiden kunto ja toimintakyky. Vanhainkodin hoitajilla on varmasti ideoita, miten vartio voi ilahduttaa vanhuksia vierailulla.

Vartio käy vierailulla pelastuslaitoksella tai poliisiasemalla. Vierailun aikana vartio tutustuu näiden ammattien työtehtäviin ja vastuisiin yhteiskunnassa. Vierailun jälkeen vartio pohtii, miten näiden ihmisten olemassaolo vaikuttaa ympäristössä, mitä he tekevät ja milloin heitä tarvitaan?

Vartio vierailee mahdollisuuksien mukaan paikkakunnalla toimivan hyväntekeväisyysjärjestön luona. Hyväntekeväisyysjärjestöjä ovat esimerkiksi löytöeläinkoti, Pelastusarmeija, nuorten turvatalo tai leipäjono. Vartio pohtii, millaisia tapoja on tehdä hyväntekeväisyyttä ja millaisia ajatuksia vierailu herätti.

Vartio käy tutustumassa lähialueen ammattioppilaitokseen ja sen kurssitarjontaan. Vartio pohtii koulutuksen tärkeyttä ja erilaisten ammattien vaikutusta lähialueen palveluihin. Vartio voi myös pohtia
lähialueen työllisyysmahdollisuuksia ja mitä hyötyä niistä on kunkin henkilökohtaisessa elämässä.

Lisää vinkki

Lisää liite