Vaeltaja tuntee, miten taloyhtiö toimii. Hän osallistuu taloyhtiön toimintaan. Vaeltaja tekee asuntoonsa kausitarkistuksen.

Valikko

Katto pään päällä


Tavoite:

Vaeltaja tuntee, miten taloyhtiö toimii. Hän osallistuu taloyhtiön toimintaan. Vaeltaja tekee asuntoonsa kausitarkistuksen.

Kuvaus:

Vaeltaja osallistuu taloyhtiön kokoukseen tai esimerkiksi opiskelija-asuntosäätiön asukaskokoukseen. Hän tekee oman asuntonsa tai kiinteistönsä kausitarkistuksen ja huoltaa tarpeelliset paikat (esimerkiksi ilmaventtiilit, hajulukot ja vastaavat).

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: arjen-taidot Vaikuttaminen yhdistystoiminta
Johtamistaito: Organisointitaidot
Kesto:
Kasvatustavoitteet: yhteiskunnallinen-vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja selvittää esimerkiksi opiskelija-asuntosäätiöstä, onko vartion mahdollista osallistua kokoukseen. Hän kannustaa muita osallistumaan omien asuinpaikkojensa toimintaan. Vartionjohtaja hankkii tarvittaessa paikalle henkilön, joka osaa opastaa kodin huoltotöiden tekemisessä. Luotsi auttaa vaeltajaa pohtimaan vuokra- ja omistusasumisen hyviä ja huonoja puolia. Hän voi tarvittaessa kertoa omia kokemuksiin. Luotsi hankkii tarvittaessa paikalle henkilön, joka osaa opastaa kodin huoltotöiden tekemisessä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Arjen taidot

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Tutustumme netissä erilaisiin kiistakertomuksiin taloyhtiöiden kokouksista. Millaisia asioita on noussut jopa korkeimman oikeuden ratkaistavaksi? Pohdimme, miten olisimme itse toimineet kiistatilanteissa.

Järjestämme huoltotalkoot vanhusten asuinyksikössä.

Teemme yhdessä listauksen kausitarkatukseen liittyvistä asioista ja tämän jälkeen kierrämme kaikkien vaeltajavartion jäsenten asunnot yhdessä lävitse. Teemme jokaisessa asunnossa tarvittavat vuotuiset huoltotoimenpiteet.

Omaan kotiin muuttaminen on jännittävää ja siihen liittyy paljon uusia itse hoidettavia asioita. Nuorisoasuntoliitto ry on tuottanut materiaalia omaan kotiin muuttavalle http://www.nal.fi/asumisen-abc/

Lisää vinkki

Lisää liite