Vaeltaja tunnistaa omat tarpeensa sopimukseen liittyvästä asiasta. Vaeltaja tietää miten sopimuksia kilpailutetaan ja uskaltaa kilpailuttaa niitä. Vaeltaja ymmärtää sopimuksen sitovuuden.

Valikko

Sopimusviidakko


Tavoite:

Vaeltaja tunnistaa omat tarpeensa sopimukseen liittyvästä asiasta. Vaeltaja tietää miten sopimuksia kilpailutetaan ja uskaltaa kilpailuttaa niitä. Vaeltaja ymmärtää sopimuksen sitovuuden.

Kuvaus:

Vaeltaja kilpailuttaa oman sähkö-, internet-, vakuutus- tai jonkin muun sopimuksensa. Hän kirjoittaa listan omista tarpeistaan ja vaatimuksistaan. Vaeltaja tutustuu ja vertailee erilaisia sopimuksia sähköisesti tai tavaten myyjiä/asiantuntijoita. Hän valitsee omia tarpeitaan parhaiten täyttävän sopimuksen.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Talous
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja etsii yhteystietoja eri sähkö-, internet-, vakuutustoimittajille. Luotsi keskustelee vaeltajien kanssa sopimuksista ja kertoo omia kokemuksiaan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Arjen taidot

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Selvitän millaisia vakuutuksia on olemassa ja miksi niitä otetaan. Pohdin mitkä vakuutuksista olisivat ajankohtaisia minulle. Otan esimerkiksi kahden eri yhtiön vakuutusedustajaan yhteyttä ja pyydän häntä esittelemään ikäiselleni hyödyllisiä vakuutuksia (tapaturma-, auto-, matkustaja-, koti-, sairausvakuutus). Tutustuttuani eri vakuutuksiin, valitsen mikä/mitkä olisivat minulle ajankohtaisin/ajankohtaisimmat. Tutustun eri vakuutusten ja vakuutusyhtiöiden vakuutusehtoihin ja hintoihin. Valitsen itselleni parhaan vakuutustarjouksen ja teen vakuutussopimuksen.

Etsin ja solmin itselleni sopivimman ja edullisimman sähkösopimuksen. Vertailen eri yhtiöiden sopimuksia netissä, tai soitan ja kysyn tarjouksen. Selvitän, millä eri tavoilla sähköä tuotetaan ja millä tavalla eri yhtiöiden sähkö on tuotettu. Harkitsen, haluanko ostaa ympäristöystävällisesti tuotettua sähköä, ja selvitän, mitä vaihtoehtoja siihen on. Sähkösopimusta tehdessäni otan huomioon sen, että maksan käyttämäni sähkön lisäksi myös sähkön siirrosta, jonka hintaan en voi vaikuttaa.

Vertailen erilaisia puhelin- ja internetliittymiä. Pohdin, mihin käytän puhelinta ja nettiä, ja millainen sopimus olisi minulle sopivin. Tarvitsenko puheaikaa tai tekstiviestipaketin? Käytänkö puhelimella internettiä pääasiassa sähköpostin ja sosiaalisen median käyttöön vai kulutanko paljon esimerkiksi videomateriaalia, tai kenties jaan puhelimesta verkon tietokoneelleni? Pohdin, kuinka nopean netin tarvitsen. Vaihdan tarvittaessa nykyisen sopimukseni minulle paremmin sopivaan.

Lisää vinkki

Liite