Vaeltaja osaa tehdä turvallisuussuunnitelman tapahtumaan. Hän osaa valita mukaan tapahtumaan riittävän ensiapuvälineistön. Vaeltajaa toimii tapahtuman ensiapuvastaavana.

Valikko

Ea-vastaava tapahtumassa


Tavoite:

Vaeltaja osaa tehdä turvallisuussuunnitelman tapahtumaan. Hän osaa valita mukaan tapahtumaan riittävän ensiapuvälineistön. Vaeltajaa toimii tapahtuman ensiapuvastaavana.

Kuvaus:

Vaeltaja valitsee itselleen tapahtuman, jonka turvallisuudesta ja ensiavusta hän vastaa. Vaeltaja selvittää, mitä tapahtuman ensiapua järjestäessä tulee ottaa huomioon ja mitä muita turvallisuustekijöitä tapahtumassa on huomioitava. Vaeltaja tekee tapahtuman turvallisuussuunnitelman. Hän kokoaa tarvittavat välineet ja toimii itse tapahtuman ensiapuvastaavana.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: Ensiapu organisointitaidot
Johtamistaito: Organisointitaidot
Kesto:
Kasvatustavoitteet: terveys-ja-turvallisuus
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja kannustaa vaeltajia aktiviteetin tekemisessä. Jos vartio tekee aktiviteetin yhdessä ison tapahtuman turvallisuudesta vastaten, voi vartionjohtaja toimia työn organisoijana. Luotsi ohjaa vaeltajaa ottamaan huomioon eri turvallisuuteen liittyviä tekijöitä turvallisuussuunnitelman laadinnan yhteydessä. Luotsi tarkistaa vaeltajan suunnitelman tapahtumaan liittyen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Ensiapu

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Toimin jossakin partion ulkopuolisessa tapahtumassa ensiapuvastaavana. Selvitän, mitä kaikkea minun tulee ottaa huomioon toimiessani ensiapuvastaavana. Kunnilla, järjestöillä ja yrityksillä on erilaisia ohjeita ja vaatimuksia ensiapuvastaavana toimivalle. Halutessani voin toimia kokeneemman ensiapupäivystäjän parina.

Toimin lippukuntamme päivätapahtuman, retken tai leirin ensiapuvastaavana. Pohdin etukäteen, millaisia tapaturmia tai sairastumisia kyseisessä tapahtumassa voi tulla ja miten niistä huolehditaan. Tutustun Suomen Partiolaisten Turvallisuusohjeeseen ja kirjaan suunnitelmani turvallisuussuunnitelmaan sekä pakkaan tapahtumaan mukaan riittävät ensiapuvälineet. Tapahtuman jälkeen käyn tapahtuman staabin kanssa ensiapua vaatineet tilanteet lävitse ja pohdimme samalla, miten olisimme voineet toimia toisin, jotta vahingoilta olisi vältytty.

Lisää vinkki

Lisää liite