Vaeltaja tietää keinoja kohdata akuutti kriisitilanne ja osaa antaa henkistä ensiapua.

Valikko

Henkinen ensiapu


Tavoite:

Vaeltaja tietää keinoja kohdata akuutti kriisitilanne ja osaa antaa henkistä ensiapua.

Kuvaus:

Vaeltaja selvittää, mitä tarkoittaa henkinen ensiapu ja harjoittelee sen antamista. Hän pohtii, miten huomioida sekä hätäensiapu että henkinen ensiapu onnettomuuspaikalla sekä mikä merkitys henkisellä ensiavulla on uhreille.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Ensiapu Vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet Terveys ja turvallisuus
Teemat Kiusaaminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on suunnitella aktiviteetin toteutus yhdessä vartionsa kanssa. Luotsi voi keskustella vaeltajien kanssa henkisen ensiavun merkityksestä uhreille. Luotsi voi myös auttaa vartiota hankkimaan kokoukseen mukaan joku henkisen ensiavun ammattilaisen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Ensiapu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Keräämme omakohtaisia läheltä piti-tilanteita. Mietimme miten, olemme antaneet niissä henkistä ensiapua. Mikä meni hyvin ja mikä olisi voitu tehdä toisin. Tietoa henkisen ensiavun antamiselle löytyy esimerkiksi Punaisen Ristin ensiapuohjeista.

Tutustumme kriisiavun järjestäjiin alueellamme ja mietimme millaisissa tilanteissa ja miten kriisiapua saa. Kutsumme kokoukseemme vieraaksi jonkun kriisityön ammattilaisen ja keskustelemme hänen kanssaan kriisien kohtaamisesta. Ammattilainen voi olla esimerkiksi pelastustyöntekijä, pappi tai kriisityöntekijä.

Osallistumme henkisen ensiavun kurssille. Niitä järjestää esimerkiksi Suomen Punainen Risti.

Lisää vinkki

Liite