Vaeltaja haastaa itsensä ja selviytyy luonnon antimilla. Hän oppii lisää itsestään ja muista retken aikana. Hän tuntee retken kannalta keskeiset metsästys- ja kalastussäädökset.

Valikko

Luonnonvaraisuus


Tavoite:

Vaeltaja haastaa itsensä ja selviytyy luonnon antimilla. Hän oppii lisää itsestään ja muista retken aikana. Hän tuntee retken kannalta keskeiset metsästys- ja kalastussäädökset.

Kuvaus:

Vaeltaja tekee vähintään kahden vuorokauden mittaisen retken, jonka aikana hän kerää tai pyydystää itse ruokansa. Hän opettelee selviytymiseen tarvittavat taidot, kuten saaliin nylkemisen tai perkaamisen ja soveltaa taitoja retkellä. Ennen retkeä vaeltaja hankkii tarvittavat luvat. Retken jälkeen vaeltaja pohtii, kuinka kauan voisi selviytyä maastossa. Retkellä oppii paljon uutta itsestä ja omasta vartiosta, etenkin jos ruuan hankinta ei oikein onnistu ja kaikilla on nälkä. Vartio selvittää mahdolliset erimielisyydet retken jälkeen.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: Itsestä huolehtiminen kaveritaidot Retkeily ruuanlaitto turvallisuus
Johtamistaito: Itsensä johtamisen taidot Vuorovaikutustaidot
Kesto:
Kasvatustavoitteet: ihmissuhteet Luontosuhde terveys-ja-turvallisuus
Johtajan tehtävä: Jos vartio toteuttaa retken yhdessä, vartionjohtaja huolehtii retken käytännön järjestelyistä ja huolehtii huolehtii tarvittaessa työnjaosta. Luotsi auttaa käytännön järjestelyissä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Erätaidot

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Perehdymme aiheeseen etukäteen. Vinkkejä ja oppaita löytyy esimerkiksi seuraavilta tahoilta Riistakeskus, Vapaa-ajan kalastajat, Retkipaikka.fi, Retkeilyblogit, Jahtiopas APP, Metsästäjäliitto.

Suunnittelemme retken ruuan valmistuksen huolellisesti. Tarvitsemmeko luonnosta löytyvän ruuan valmistukseen peruselintarvikkeita, kuten suolaa tai jauhoja? Entä mistä saamme puhdasta vettä?

Etsimme kokeneen metsästäjän tai kalastajan, joka voi opettaa meille tarvittavia taitoja ja auttaa retken suunnittelussa.

Lisää vinkki

Lisää liite