Vaeltaja osaa suunnitella ravitsevaa ja monipuolista ruokaa erilaisiin retkitilanteisiin. Hän osaa ottaa huomioon erilaisten retkien ruuille asettamat vaatimukset ja mahdollisuudet.

Valikko

Retki- ja vaellusruuat


Tavoite:

Vaeltaja osaa suunnitella ravitsevaa ja monipuolista ruokaa erilaisiin retkitilanteisiin. Hän osaa ottaa huomioon erilaisten retkien ruuille asettamat vaatimukset ja mahdollisuudet.

Kuvaus:

Vaeltaja suunnittelee ruokalistat erilaisille retkille ja vaelluksille niiden erityispiirteet huomioiden. Hän toteuttaa vähintään yhden suunnitelman käytännössä ja arvioi sen toimivuutta retkellä ja retken jälkeen. Hän huomioi suunnitelmassa myös ruoka-aineallergiat sekä erilaiset ruokavaliot.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: Retkeily ruuanlaitto
Johtamistaito: Organisointitaidot
Kesto:
Kasvatustavoitteet: Luontosuhde terveys-ja-turvallisuus
Johtajan tehtävä: Jos vartio tekee aktiviteetin yhdessä, vartionjohtaja huolehtii siitä, että jokainen vartion jäsen osallistuu ruokalistan pohtimiseen ja retken järjestelyihin. Luotsi auttaa tarvittaessa auttaa retkiruokavinkkien ja sopivan retkipaikan löytämisessä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Erätaidot

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Keksimme ruokia erilaisilla teemoilla. Niitä voivat olla vaikka mahdollisimman kevyttä, italialaista, perinteistä suomalaista, lempiruokia, herkkuja tai mahdollisimman tuoretta.

Huomioimme esimerkiksi ruokien säilyvyyden, helppouden, ravintoarvon ja ekologisuuden. Voiko retkiruoka olla sekä hyvin säilyvää, kevyttä, helppoa, energiapitoista, terveellistä, ekologista ja vielä maukasta?

Listaamme aluksi erilaisia retkiä ja vaelluksia ja niiden vaatimuksia ja mahdollisuuksia ruokien suhteen. Kuinka monta erityyppistä retkeä keksimme? Mikä on suurin ruokiin vaikuttava tekijä retkellä?

Lisää vinkki

Lisää liite