Vaeltaja harrastaa itselleen sopivaa ja omaa hyvinvointia edistävää liikuntalajia.

Valikko

Liikunta


Tavoite:

Vaeltaja harrastaa itselleen sopivaa ja omaa hyvinvointia edistävää liikuntalajia.

Kuvaus:

Vaeltaja harrastaa jonkin aikaa säännöllisesti jotain liikuntalajia, jolla pyrkii ylläpitämään omaa hyvinvointiaan. Vaeltaja pyrkii olemaan avarakatseinen erilaisille liikuntamuodoille ja asettaa tavoitteekseen hyvinvoinnin ylläpitämisen suoritusten sijaan.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Jos vartio tekee aktiviteetin yhdessä voi vartionjohtaja kartoittaa ja etsiä tietoa erilaisista paikkakunnan liikuntamahdollisuuksista sekä liikuntapaikoista. Luotsin tehtävänä on kannustaa vaeltajia liikkumaan. Hän kyselee vaeltajilta säännöllisesti kokemuksia ja kuulumisia uuteen liikkumisharrastukseen liittyen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Fyysinen hyvinvointi

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Kokeilemme yhdessä eri ulkoliikuntamuotoja esimerkiksi luistelua, hiihtämistä tai suunnistusta.

Perustamme lippukunnallemme oman liikuntavuoron. Teemme esimerkiksi varauksen jonkin paikkakunnan liikuntasaliin ja aloitamme viikottaisen sählynpeluun johtajiston kesken.

Kokeilemme yhdessä parin viikon ajan jotain meille tuntemattomampaa liikuntalajia. Laji voi olla esimerkiksi jooga, kuntosali, ryhmäliikunta, jalkapallo, koripallo ja niin edelleen. Jos joku vartiomme jäsenistä harrastaa kyseistä liikuntalajia pyydämme häntä ohjaamaan meitä säännöissä tai liikuntaliikkeissä.

Lisää vinkki

Liite