Vaeltaja tutustuu vuorokausirytmistä kertovaan materiaaliin ja pohtii omaa vuorokausirytmiään niiden perusteella. Vaeltaja seuraa omaa vuorokausirytmiään ja harjoittee sen muuttamista tilanteiden mukaan.

Vaeltaja ymmärtää vuorokausirytmin merkityksen hyvinvoinnille. Hän osaa tehdä tarvittaessa terveyttä edistäviä muutoksia omassa elämässään.
Vuorokausirytmi
Tavoite:
Vaeltaja ymmärtää vuorokausirytmin merkityksen hyvinvoinnille. Hän osaa tehdä tarvittaessa terveyttä edistäviä muutoksia omassa elämässään.
Tiedot




Toteutusvinkit
2016-06-06 09:57:24
Etsimme materiaalia vuorokausirytmistä hyödyntäen esimerkiksi youtubea ja yleareenaa. Testaamme erilaisia vuorokausirytmejä. Tällaisia ovat normaalin yksivaiheisen rytmin lisäksi kaksivaiheinen rytmi (biphasic cycle), jokamiehen rytmi (everyman cycle), dymaxion rytmi (dymaxion cycle) ja ylimiehen rytmi (uberman). Sopivatko rytmit millaiseen elämänvaiheeseen tai -tyyliin? Keksimme erilaisia työtehtäviä, joissa olisi hyötyä enemmän muista vuorokausirytmeistä kuin yksivaiheinen.
2016-06-06 09:57:24
Seuraamme vuorokausirytmiämme esimerkiksi viikon ajan. Keskustelemme, mitkä asiat vaikuttavat vuorokausirytmiimme ja missä voisi parantaa.
2016-06-06 09:57:25
Selvitän eri tekijöitä, jotka vaikuttavat unenlaatuuni heikentävästi ja mietin samalla millaiset asiat sekoittavat vuorokausirytmiäni. Jos huomaan unenlaadussani kehittämisen kohteita, pyrin kiinnittämään niihin erityistä huomiota noin viikon ajan poistamalla erilaisia häiriötekijöitä. Pohdin seurantajakson jälkeen, miten kokeilu vaikutti uneni ja sitä kautta koko jaksamiseeni. Älypuhelimiin on myös saatavilla erilaisia unenseuraamissovelluksia, joissa monessa on kahden viikon ilmainen kokeiluaika. Halutessani voin testata myös niiden ja aktiivisuusrannekkeiden käyttöä.
Lisää vinkki