Vaeltaja rakentaa omaa identiteettiään ja vahvistaa omia näkemyksiään.

Valikko

Töissä uskonnollisessa yhteisössä


Tavoite:

Vaeltaja rakentaa omaa identiteettiään ja vahvistaa omia näkemyksiään.

Kuvaus:

Vaeltaja tutustuu erilaisiin uskonnollisiin ammatteihin tai luottamustoimiin perusteellisen keskustelun tai työn seuraamisen kautta.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Katsomustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Toisten kunnioittaminen Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Luotsi kannustaa ja rohkaisee vaeltajaa ottamaan yhteyttä häntä kiinnostavaan tahoon ja järjestämään lähempi tutustuminen. Tutustumisen jälkeen luotsin on hyvä jutella vaeltajan kanssa kokemuksesta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Hengellisyys ja henkisyys

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Luen uskonnollisen yhteisön työntekijän kirjoittaman teoksen (esimerkiksi Eero Huovinen Sydämen puhetta) tai kirkon ammateista tehtyjä tutkimuksia. Pohdin lukemisen jälkeen, mikä tekee ammatista raskasta, mikä puolestaan on se, joka houkuttelee ihmistä uskonnollisen työn pariin.

Otan yhteyttä seurakuntaan tai muuhun uskonnolliseen yhteisöön ja pyydän saada tutustua jonkun työntekijän työhön kunnolla. Haastattelen työntekijää tai vietän aikaani työntekijän kanssa sekä keskustelen ammatin piirteistä.

Katsomme dokumentin, joka kertoo papin tai muun uskonnollisen yhteisön työntekijän ammatista. Mitä haasteita ihminen voi uskonnollisessa työssä kohdata? Miten työskentely uskonnollisessa yhteisössä eroaa maallisemmasta ammatista?

Ryhdyn luottamushenkilöksi seurakunnassa tai muussa uskonnollisessa yhteisössä. Tutustun luottamushenkilön roolista käsin työntekijöiden arkeen.

Lisää vinkki

Liite