Vaeltaja pohtii omaa ajankäyttöään ja miettii mihin hän aikaansa käyttää. Vaeltaja miettii mitä kiireelle voi tehdä ja miten omaa jaksamistaan voi parantaa.

Valikko

Ajankäyttöni


Tavoite:

Vaeltaja pohtii omaa ajankäyttöään ja miettii mihin hän aikaansa käyttää. Vaeltaja miettii mitä kiireelle voi tehdä ja miten omaa jaksamistaan voi parantaa.

Kuvaus:

Vaeltajat kiinnittävät huomiota omassa ajankäytössään muun muassa seuraaviin asioihin mihin aikaansa käyttää, kuinka paljon hän niihin aikaansa käyttää, mitkä asiat ovat vaeltajalle tärkeimpiä juuri tällä hetkellä ja näkyvätkö ne ajankäytössä ansaitsemallaan tavalla. Vaeltajat miettivät myös termiä ”aikavaras”, mitä se tarkoittaa ja mikä on sen merkitys kiireen syntymiselle. Vaeltajat pohtivat, mitkä asiat auttavat häntä itseään jaksamaan ja antavat niille aikaansa sekä opettelevat kieltäytymään sellaisista asioista, jotka syövät omaa jaksamista.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Itsensä johtamisen taidot Itsestä huolehtiminen
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu Terveys ja turvallisuus
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja tekee esivalmisteluja etsimällä esimerkiksi ajankäyttöön liittyvää materiaalia. Luotsi keskustelee vaeltajien kanssa ajankäyttöön liittyvistä haasteista ja miten niitä voi helpottaa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Henkinen hyvinvointi

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Netistä löytyy useita sivustoja ja elämäntapavalmentajia, jotka ohjaavat ja auttavat aikavarkaiden tunnistamisessa ja muuttamisessa uudeksi toimintatavaksi. Pohdimme, mitkä ovat oman elämämme aikavarkaita ja mietimme, miten voisimme vähentää niiden vaikutusta elämäämme. Esimerkiksi hakusanalla aikavarkaat löytyy sivustoja, joilta löytyy testejä omien aikavarkaiden tunnistamiseen ja vinkkejä aikavarkaista eroon pääsemiseen.

sdfsafdsadfsafdafdsdsafsadffdsafdsafsad

Muistelemme kukin edellistä päiväänne ja teemme sen päivän aikataulu mahdollisimman tarkkaan. Kiinnitämme huomiota sellaisiin asioihin kuten kuinka paljon olemme ahkeroineet ja levänneet, miten olemme nauttineet, kuinka usein olemme syöneet, mihin on kulunut liikaa aikaa ja mihin liian vähän. Mietimme voisimmeko jossakin parantaa. Keskustelemme lopulta yhdessä millaisiin lopputuloksiin olemme päätyneet.

Teen kalenterin, johon merkitsen parin seuraavan päivän ajankäyttöni mahdollisimman tarkkaan. Seuraan parin päivän jälkeen, miten onnistuin. Mietin millaisessa suhteessa aikaani eri asioihin käytät ja olen armollinen itselleni.

Listaan asioita, jotka ovat tällä hetkellä kaikkein tärkeimpiä minulle. Suunnittelen, miten annan niille aikaani. Mietin tarvitsenko niiden toteuttamiseen itsekuria ja mistä saan motivaatiota. Pyrin karsimaan niiden kannalta epäedulliset asiat pois tieltä.

Lisää vinkki

Liite