Vaeltaja osaa pysähtyä pohtimaan ja arvioimaan kokemaansa. Hän dokumentoi elämäänsä.

Valikko

Päiväkirja


Tavoite:

Vaeltaja osaa pysähtyä pohtimaan ja arvioimaan kokemaansa. Hän dokumentoi elämäänsä.

Kuvaus:

Vaeltajaa pitää joko yksityistä tai julkista päiväkirjaa itsestään jonkin aikaa. Vaeltaja voi päättää, onko päiväkirjalla joku teema vai kirjoittaako hän yleisesti omasta elämästään. Jakson jälkeen vaeltaja pohtii, mitä päiväkirjan pitäminen on kertonut itsestä, kuten miksi kirjoitti juuri tietyistä asioista ja millaisina ne jälkeenpäin näkyvät, näkyykö päiväkirjassa elämänmyönteisyys, vahva henkinen pääoma ja positiivisen näkökulman käyttö, kuinka hyvin vaeltaja kokee hallitsevansa itseään, omia asenteitaan ja ajatuksiaan.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen Viestintä
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja voi yhdessä vartionsa kanssa keskustella päiväkirjan pitämisestä syntyneistä ajatuksista. Vartionjohtajan tehtävä on tällöin ohjata keskustelua. Luotsi voi olla mukana keskustelemassa päiväkirjan pitämisen synnyttämistä ajatuksista.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Henkinen hyvinvointi

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Kokeilen erilaisia tapoja kirjoittaa päiväkirjaa. Kirjoitan esimerkiksi joka päivä kolme asiaa, jotka tekevät minut iloiseksi sinä päivänä ja kolme asiaa päivän ajalta, joihin kaipaan muutosta tai joissa haluan kehittyä.

Pidämme päiväkirjaa itsellemme sopivan mittaisen jakson, esimerkiksi viikon tai kaksi. Emme ota liian pitkää jaksoa, varsinkaan jos päiväkirjan pitäminen meille uutta. Myöskään liian lyhyt jakso ei ole tarkoituksenmukainen.

Kokeilen pitää blogia tai videopäiväkirjaa eli vlogia itselleni sopivan ajanjakson ajan.

Lisää vinkki

Liite