Vaeltaja tunnistaa erilaisia elämän kriisejä ja osaa toimia niissä itse tai tukea kaveria hänen niitä kohdatessa.

Valikko

Vaikeat elämäntilanteet


Tavoite:

Vaeltaja tunnistaa erilaisia elämän kriisejä ja osaa toimia niissä itse tai tukea kaveria hänen niitä kohdatessa.

Kuvaus:

Vaeltaja pohtii mitkä ovat sellaisia kriisejä, joihin ihminen voi elämänsä aikana joutua ja miten niistä voi selvitä, sekä miten suhtautua läheisen kuolemaan. Vaeltaja miettii omia tukiverkostojaan sekä miten auttaa kaveria selviämään vaikeista tilanteista, vaikkei hän sitä suoraan pyytäisikään.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Kaveritaidot
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja voi hankkia etukäteen aihetta tukevaa materiaalia tai kutsua paikalle henkilön, joka ammattinsa puolesta on tottunut tapaamaan ihmisiä kriisitilanteissa. Vartionjohtaja johtaa keskustelua illan aikana kysymyksin ja kommentein. Luotsin tehtävä on keskustella vaeltajien kanssa erilaisista kriiseistä. Luotsi voi kertoa esimerkkejä ja ohjata vaeltajia keksimään erilaisia tapoja kohdata kriisi tai kriisissä oleva ihminen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Henkinen hyvinvointi

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Eläydymme tilanteeseen, jossa itse tai kumppani on lähdössä suorittamaan varusmiespalvelusta kauas kotoa, opiskelemaan toiselle paikkakunnalle  tai työharjoitteluun ulkomaille. Mietimme miten voimme valmistautua erossa olemiseen ja rajalliseen yhteydenpitoon. Mukaan keskusteluun voi kutsua jonkun, joka on kokenut tilanteen aiemmin ja haluaa kertoa siitä.

Mietimme erilaisia tilanteita, joissa voimme joutua yhdessä kohtaamaan kriisin. Pohdimme, miten selviämme siitä.

Harjoittelemme kuuntelemaan toisiamme eläytymällä kuuntelijan ja kriisin kohdanneen rooleihin. Keskustelemme harjoitteen jälkeen, mitä ajatuksia se herätti.

Selvitämme, missä tilanteissa ihmisen olisi hyvä hakea ammattilaisen apua kohtaamiinsa kriiseihin.

Tutustumme Suomen Mielenterveysseuran järjestämien mielenterveyden ensiapu -koulutusten sisältöön ja osallistumme mahdollisesti paikkakunnalle järjestettävälle kurssille .

Keskustelemme yhdessä millaisia kriisejä olemme kokeneet tai tulemme mahdollisesti kohtaamaan ja kerromme toisillenne millä keinoin olemme selviytyneet niistä.

Tutustumme kriisissä olevan tukemiseen Suomen Mielenterveysseuran nettisivujen “vaikeat elämäntilanteet”-osion “miten tuen kriisissä olevaa”- materiaalin avulla.

Lisää vinkki

Liite