Vaeltaja osaa ylläpitää erilaisia ihmissuhteitaan rakentavasti.

Valikko

Ihmissuhteeni


Tavoite:

Vaeltaja osaa ylläpitää erilaisia ihmissuhteitaan rakentavasti.

Kuvaus:

Vaeltaja pohtii erilaisia ihmissuhteitaan ja niiden merkitystä elämässään.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen Kaveritaidot Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet
Teemat Kiusaaminen Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja huolehtii tarvittavista järjestelyistä. Luotsi huolehtii, että keskustelu on turvallista, eikä ketään loukata. Tarvittaessa hän käy keskusteluja erikseen yksittäisten vaeltajien kanssa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Ihmisten kanssa

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Toteutamme arvojanan. Yksi meistä lukee väitteen. Sen jälkeen asetumme jokainen kuvitellulle janalle, jossa huoneen toisessa päässä on täysin samaa mieltä ja toisessa on täysin eri mieltä. Kun olemme kaikki valinneet paikkamme, keskustelemme siitä, miksi kukin on valinnut sen paikan, jonka on valinnut. Väitteet: Ystävät ovat tärkeitä. Joskus petetään ystävä. On hyvä, jos on joku, jota ihailla. Voi olla ystävä henkilön kanssa, joka on kaksikertaa oman ikäinen. Kaikki tuntevat itsensä välillä yksinäisiksi. Väkivalta on välillä tarpeen. Perhe on tärkeämpi kuin ystävät. Netistä voi saada oikeita ystäviä. Parhaat ystävät muistuttavat meitä itseämme. Kaikkeen ystävyyteen kuuluu riippuvuus. Yksin on vahva. Valkoiset valheet ovat välillä ok ystävyydessä. Naiset kilpailevat usein ja ovat kateellisia toisilleen. Koko elämän kestävä rakkaus on paras rakkaus. Kielteisen huomion saaminen on parempi kuin ei minkään huomion saaminen. Jos rakastaa jotakuta, tekee mitä vain sen henkilön eteen. Mustasukkaisuus on merkki siitä, että todellakin rakastaa jotakuta. Lähde: Scouterna

Kirjoitamme jokainen viisi tärkeintä asiaa hyvässä parisuhteessa erillisille lapuille. Laitamme kaikki laput kaikkien nähtäville ja keskustelemme yhdessä. Löydämmekö samankaltaisia asioita tai suuria eroja?

Kertaan tarvittaessa mindmapin eli käsitekartan tai sosiogrammin teko-ohjeet. Teen mindmapin tai sosiogrammin ihmissuhdeverkostostani ja peilaan siinä omia ihmissuhteitani. Laitan mindmapissa tai sosiogrammisa itseni keskelle ja sijoitan kuviossa lähelleni ihmiset, joiden koen olevan läheisimpiä. Pohdin, miksi kuvioni näyttää juuri sellaiselta kuin se näyttää. Haluaisinko jonkun ihmisen olevan lähempänä tai kauempana?

Elämäni ihmiset kuvana. Mietin hyvän tavan kuvantaa elämässäni vaikuttaneita ihmisiä. Voin kuvata heidät esimerkiksi aikajanalle tai muuhun itselleni sopivaan malliin. Harjoituksen tarkoituksena on pohtia, millaisia ihmisiä elämääni on liittynyt ja millaisissa tilanteissa. Mitkä ihmissuhteet ovat pysyneet ja mitkä päättyneet? Miksi?

Keskustelemme erilaisten ihmissuhteiden eroista. Mietimme mikä on ominaista ystävyyssuhteille, sukulaissuhteelle, parisuhteelle, työelämän ihmissuhteille ja partiokaverisuhteissa. Minkälaisia suhteita minulla on ja mitä ne merkitsevät minulle? Miten erilaisia suhteita täytyy pitää yllä ja kehittää? Mitä sitten jos suhde loppuu?

Lisää vinkki

Liite