Vaeltaja uskaltaa osallistua kansainväliseen partiotapahtumaan yksin tai yhdessä vartionsa kanssa.

Valikko

Partio maailmalla


Tavoite:

Vaeltaja uskaltaa osallistua kansainväliseen partiotapahtumaan yksin tai yhdessä vartionsa kanssa.

Kuvaus:

Vaeltaja ottaa selvää maailmanjärjestöjen ja eri maiden vaeltajille suunnatusta toiminnasta. Hän lähtee ulkomaille partiotapahtumaan.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Kansainvälisyys Partiokulttuuri Rohkeus
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu Ryhmässä toimiminen Toisten kunnioittaminen Yhteiskunnallinen vaikuttaminen Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Jos vartio lähtee yhdessä ulkomaille, on vartionjohtajan tehtävänä huolehtia työnjaosta projektia toteutettaessa. Luotsin tehtävänä on kannustaa vaeltajia lähtemään ulkomaiseen partiotapahtumaan. Tarvittaessa hän voi auttaa vartiota tiedonhaussa ja käytännön järjestelyissä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kansainvälinen partio

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Tutustun vaihto-oppilasvuonna paikalliseen partio-ohjelmaan. Otan yhteyttä paikallisiin partiolaisiin ja osallistun heidän toimintaansa. Vertailen suomalaista ja vaihtomaani partio-ohjelmaa, ikäkausijakoa ja erilaisia käytäntöjä. Kotiin palattuani keskustelen yhdessä vartioni kanssa, mitä voisimme oppia muiden maiden malleista ja käytännöistä ja mitkä asiat meillä ovat paremmin.

Otan selvää partiokodeista ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista. Lähden vapaaehtoiseksi tai osallistun johonkin partiokodin järjestämään tapahtumaan.

Otamme yhteyttä ystävyyslippukuntaamme tai etsimme muuta reittiä kontaktin ulkomaiseen lippukuntaan. Lähdemme lippukunnan vieraiksi heidän leirilleen tai teemme ulkomaanpurjehduksen heidän lähisatamaansa.

Osallistun kansainväliseen partiotapahtumaan (esimerkiksi World Scout Moot) tai lähden osallistujaksi ulkomailla järjestettävälle leirille. Kerron kokemukseni eri vaiheista eri viestimissä.

Lisää vinkki

Liite