Vaeltaja ylittää itsensä kokeilemalla esiintymistä itselleen haastavalla tavalla. Hän tunnistaa omia jännittämisreaktioitaan ja keinoja päästä niistä yli tai toimia niistä huolimatta. Vaeltaja ymmärtää, että jännittävistäkin tilanteista voi oppia paljon.

Valikko

Esiintyminen


Tavoite:

Vaeltaja ylittää itsensä kokeilemalla esiintymistä itselleen haastavalla tavalla. Hän tunnistaa omia jännittämisreaktioitaan ja keinoja päästä niistä yli tai toimia niistä huolimatta. Vaeltaja ymmärtää, että jännittävistäkin tilanteista voi oppia paljon.

Kuvaus:

Vaeltaja etsii uudenlaisen mahdollisuuden esiintyä ryhmän edessä ja valmistelee esityksen. Hän käy läpi jännitysreaktioita ja kokeilee jännityksen laukaisukeinoja ennen esiintymistään. Hän esiintyy ryhmälle ja käy esiintymisen jälkeen tunteitaan lävitse.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Itsensä johtamisen taidot Luovuus Rohkeus
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja ottaa selvää tarjolla olevista mahdollisuuksista ja kannustaa vartion muita jäseniä ylittämään omat rajansa. Luotsi auttaa vaeltajaa löytämään hänelle sopivan haastavan esiintymistavan ja -paikan mahdollistaen samalla esiintymisvarmuutensa. Luotsi käy vaeltajan kanssa läpi jännitysreaktioita ja esiintymisen jälkeen purkaa sen herättämiä tunteita.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Laitetaan likoon

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Pukeudumme ryhmänä hienoihin vaatteisiin (mekkoihin/pukuihin), otamme mukaan valkean pöytäliinan, posliiniastioita, jalallisia juomalaseja, pöytäkukkia tai muuta vastaavaa ja menemme pikaruokalaan syömään. Katamme pöydän etiketin mukaisesti ja käyttäydymme juhlavasti.

Käytän puheenvuoron/kannanoton luennolla / edustajiston kokouksessa / piirin tai SPn yleiskokouksessa, jos en ole sitä aikaisemmin tehnyt.

Osallistun oman ryhmäni (partio-, koulu-, työ- , muu harrastus taustalta) edustajana paneelikeskusteluun. Selvitän kannanottoja asiaan ja tuon esille niitä paneelikeskustelun aikana. Keskustelen luotsin kanssa kokemuksesta.

Selvitän, järjestetäänkö lähialueella minua kiinnostavia koe-esiintymisiä elokuvaan, (kesä)teatteriin tai tanssiesitykseen. Valmistelen aiheeseen sopivan esityksen ja käyn koe-esiintymässä.

Otan selvää järjestetäänkö lähialueella tapahtumaa, johon tarvitaan juontajaa. Tapahtuma voi olla esimerkiksi koulussa, yliopistossa, seurakunnassa tai muussa vastaavassa järjestettävä juhla, ilta tai tapahtuma. Keskustelen luotsin kanssa kokemuksesta.

Esiinnyn lippukunnan tai alueen tapahtumassa, esimerkiksi joulujuhlassa, alueleirin iltaohjelmassa tai muussa vastaavassa. Muistan huolehtia esiintymiseen jälkeen myös aktiviteettiin liittyvästä purkuosuudesta.

Lisää vinkki

Liite