Vaeltaja tunnistaa omia ruokaan liittyviä ennakkoluulojaan ja on valmis kohtaamaan niitä.

Valikko

Uudet maut


Tavoite:

Vaeltaja tunnistaa omia ruokaan liittyviä ennakkoluulojaan ja on valmis kohtaamaan niitä.

Kuvaus:

Vaeltaja miettii, mitä ennakkoluuloja hänellä on eri ruokakulttuureja tai ruokalajeja kohtaan. Hän kohtaa ennakkoluuloja herättäviä ruokalajeja esimerkiksi valmistamalla niitä itse tai käymällä ravintolassa syömässä.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka: leiri retki koti Kolo muu
Taitoalueet: Ruokakulttuuri
Johtamistaito: Itsensä johtamisen taidot Vuorovaikutustaidot
Kesto: riippuu toteutustavasta
Kasvatustavoitteet: yhteisoon-kuuluminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja huolehtii aktiviteetin käytännön järjestelyistä. Hän varaa tarvittaessa ravintolan tai huolehtii tarvittavat ruoka-aineet kololle. Luotsi auttaa löytämään vieraita makuja ja kannustaa vaeltajia ylittämään omat rajansa. Hän keskustelee vaeltajien kanssa ruokiin liittyvistä ennakkoluuloista mistä ennakkoluulot syntyvät, millaisia erilaisia ruokaan liittyviä inhottavia kokemuksia vaeltajilla on ja miten ennakkoluuloja voi hälventää.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Laitetaan likoon

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Syön jotain, mitä en normaalisti voisi kuvitellakaan syöväni (esimerkiksi sirkat, veriruuat, sisäelimet, raakaruoka tai kasvisruoka).

Tutustumme villiyrtteihin ja valmistamme niistä ruokaa.

Käymme syömässä jossakin etnisessä ravintolassa ja tilaamme jotain mitä emme yleensä tilaisi.

Pidämme perinneruokatastingin. Testaamme esimerkiksi läskisoppaa, veripalttua ja mustamakkaraa.

Teemme itse ruokaa, jota kukaan meistä ei ole aiemmin maistanut, esim sushi, kalakukko tai curry.

Keskustelemme vartion kanssa inhokkiruuistamme ja niihin vaikuttavista kokemuksistamme. Järjestämme seuraavan tapaamisen aikana inhokkiruokaillallisen ja kokeilemme ennakkoluulottomasti kaikkia illallisella tarjolla olevia ruokia.

Lisää vinkki

Lisää liite