Vaeltaja miettii, mitä ennakkoluuloja hänellä on eri ruokakulttuureja tai ruokalajeja kohtaan. Hän kohtaa ennakkoluuloja herättäviä ruokalajeja esimerkiksi valmistamalla niitä itse tai käymällä ravintolassa syömässä.

Vaeltaja tunnistaa omia ruokaan liittyviä ennakkoluulojaan ja on valmis kohtaamaan niitä.
Uudet maut
Tavoite:
Vaeltaja tunnistaa omia ruokaan liittyviä ennakkoluulojaan ja on valmis kohtaamaan niitä.
Tiedot





Toteutusvinkit
2016-06-06 09:56:13
Keskustelemme vartion kanssa inhokkiruuistamme ja niihin vaikuttavista kokemuksistamme. Järjestämme seuraavan tapaamisen aikana inhokkiruokaillallisen ja kokeilemme ennakkoluulottomasti kaikkia illallisella tarjolla olevia ruokia.
2016-06-06 09:56:13
Teemme itse ruokaa, jota kukaan meistä ei ole aiemmin maistanut, esim sushi, kalakukko tai curry.
2016-06-06 09:56:13
Pidämme perinneruokatastingin. Testaamme esimerkiksi läskisoppaa, veripalttua ja mustamakkaraa.
2016-06-06 09:56:14
Käymme syömässä jossakin etnisessä ravintolassa ja tilaamme jotain mitä emme yleensä tilaisi.
2016-06-06 09:56:14
Tutustumme villiyrtteihin ja valmistamme niistä ruokaa.
2016-06-06 09:56:14
Syön jotain, mitä en normaalisti voisi kuvitellakaan syöväni (esimerkiksi sirkat, veriruuat, sisäelimet, raakaruoka tai kasvisruoka).
2018-11-24 21:21:07
Valmistamme kahvikorviketta. Kalliokielon, juolavehnän tai voikukan juurista voi valmistaa kahvikorviketta. Leikkaamme juuret auki ja kuivatamme niitä nuotiolla. Juuret ovat valmiita, kun ne ovat alkaneet hiillostua. Jauhamme juuret ja käytämme niitä kahvin tavoin. Lähde: Norges speiderforbund
Lisää vinkki