Vaeltaja tunnistaa omia ruokaan liittyviä ennakkoluulojaan ja on valmis kohtaamaan niitä.

Valikko

Uudet maut


Tavoite:

Vaeltaja tunnistaa omia ruokaan liittyviä ennakkoluulojaan ja on valmis kohtaamaan niitä.

Kuvaus:

Vaeltaja miettii, mitä ennakkoluuloja hänellä on eri ruokakulttuureja tai ruokalajeja kohtaan. Hän kohtaa ennakkoluuloja herättäviä ruokalajeja esimerkiksi valmistamalla niitä itse tai käymällä ravintolassa syömässä.

Suoritustiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Rohkeus Suomalainen kulttuuri
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto A muutama tunti
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja huolehtii aktiviteetin käytännön järjestelyistä. Hän varaa tarvittaessa ravintolan tai huolehtii tarvittavat ruoka-aineet kololle. Luotsi auttaa löytämään vieraita makuja ja kannustaa vaeltajia ylittämään omat rajansa. Hän keskustelee vaeltajien kanssa ruokiin liittyvistä ennakkoluuloista mistä ennakkoluulot syntyvät, millaisia erilaisia ruokaan liittyviä inhottavia kokemuksia vaeltajilla on ja miten ennakkoluuloja voi hälventää.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Laitetaan likoon

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Valmistamme kahvikorviketta. Kalliokielon, juolavehnän tai voikukan juurista voi valmistaa kahvikorviketta. Leikkaamme juuret auki ja kuivatamme niitä nuotiolla. Juuret ovat valmiita, kun ne ovat alkaneet hiillostua. Jauhamme juuret ja käytämme niitä kahvin tavoin. Lähde: Norges speiderforbund

Käymme syömässä jossakin etnisessä ravintolassa ja tilaamme jotain mitä emme yleensä tilaisi.

Tutustumme villiyrtteihin ja valmistamme niistä ruokaa.

Syön jotain, mitä en normaalisti voisi kuvitellakaan syöväni (esimerkiksi sirkat, veriruuat, sisäelimet, raakaruoka tai kasvisruoka).

Keskustelemme vartion kanssa inhokkiruuistamme ja niihin vaikuttavista kokemuksistamme. Järjestämme seuraavan tapaamisen aikana inhokkiruokaillallisen ja kokeilemme ennakkoluulottomasti kaikkia illallisella tarjolla olevia ruokia.

Teemme itse ruokaa, jota kukaan meistä ei ole aiemmin maistanut, esim sushi, kalakukko tai curry.

Pidämme perinneruokatastingin. Testaamme esimerkiksi läskisoppaa, veripalttua ja mustamakkaraa.

Lisää vinkki

Liite