Vaeltaja kokeilee itselleen haastavaa uutta lajia tai lajia, jota inhoaa tai pelkää.

Valikko

Uusi liikuntalaji


Tavoite:

Vaeltaja kokeilee itselleen haastavaa uutta lajia tai lajia, jota inhoaa tai pelkää.

Kuvaus:

Vaeltaja pohtii suhdettaan liikuntaan ja eri lajeihin. Hän etsii tietoa erilaisista liikuntalajeista ja niiden harrastusmahdollisuuksista. Vaeltaja kokeilee uutta lajia, jossa haastaa itsensä fyysisesti tai henkisesti. Vaeltaja kokeilee lajia riittävän monta kertaa päästäkseen yli ensivaikutelmasta ja mahdollisista peloistaan. Vaeltaja voi löytää itselleen uuden harrastuksen.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona Vesillä Vierailukohteessa
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen Rohkeus
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Jos vartio toteuttaa aktiviteetin yhdessä, huolehtii vartionjohtaja käytännön järjestelyistä. Auttaa löytämään lajin ja tukee vaeltajaa aktiviteetin tekemisen aikana. Luotsi keskustelee vaeltajien kanssa ennen aktiviteettia vaeltajien hyvistä ja huonoista liikuntakokemuksista sekä suhteesta liikuntaan. Aktiviteetin jälkeen luotsi keskustelee vaeltajien kanssa liikuntalajin kokeilemisen herättämistä tunteista.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Laitetaan likoon

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Keskustelemme vartion kanssa yhdessä lajeista, joita emme missään nimessä haluaisi harrastaa. Kokeilemme niitä kaikkia. Hakeudumme ohjatuille tunneille tai ohjaamme itse liikuntakerrat vuorotellen.

Kokeilen itselleni uutta lajia, kuten ilmailua, joogaa, crossfitia tai tanssia.

Kokeilen jotakin itselle tuttua, mutta inhoa tai pelkoa aiheuttavaa lajia esimerkiksi hiihto-, voimistelu- tai uimakoulussa.

Lisää vinkki

Liite