Vaeltaja kokeilee itselleen haastavaa uutta lajia tai lajia, jota inhoaa tai pelkää.

Valikko

Uusi liikuntalaji


Tavoite:

Vaeltaja kokeilee itselleen haastavaa uutta lajia tai lajia, jota inhoaa tai pelkää.

Kuvaus:

Vaeltaja pohtii suhdettaan liikuntaan ja eri lajeihin. Hän etsii tietoa erilaisista liikuntalajeista ja niiden harrastusmahdollisuuksista. Vaeltaja kokeilee uutta lajia, jossa haastaa itsensä fyysisesti tai henkisesti. Vaeltaja kokeilee lajia riittävän monta kertaa päästäkseen yli ensivaikutelmasta ja mahdollisista peloistaan. Vaeltaja voi löytää itselleen uuden harrastuksen.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: Itsestä huolehtiminen rohkeus
Johtamistaito: Itsensä johtamisen taidot
Kesto:
Kasvatustavoitteet: osaaminen-ja-ongelmanratkaisu terveys-ja-turvallisuus
Johtajan tehtävä: Jos vartio toteuttaa aktiviteetin yhdessä, huolehtii vartionjohtaja käytännön järjestelyistä. Auttaa löytämään lajin ja tukee vaeltajaa aktiviteetin tekemisen aikana. Luotsi keskustelee vaeltajien kanssa ennen aktiviteettia vaeltajien hyvistä ja huonoista liikuntakokemuksista sekä suhteesta liikuntaan. Aktiviteetin jälkeen luotsi keskustelee vaeltajien kanssa liikuntalajin kokeilemisen herättämistä tunteista.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Laitetaan likoon

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Keskustelemme vartion kanssa yhdessä lajeista, joita emme missään nimessä haluaisi harrastaa. Kokeilemme niitä kaikkia. Hakeudumme ohjatuille tunneille tai ohjaamme itse liikuntakerrat vuorotellen.

Kokeilen jotakin itselle tuttua, mutta inhoa tai pelkoa aiheuttavaa lajia esimerkiksi hiihto-, voimistelu- tai uimakoulussa.

Kokeilen itselleni uutta lajia, kuten ilmailua, joogaa, crossfitia tai tanssia.

Lisää vinkki

Lisää liite