Vaeltaja rakentaa omaa identiteettiään ja vahvistaa omia näkemyksiään. Hän arvostaa erilaisuutta ja ymmärtää että on monenlaisia ihmisiä ja maailmankatsomuksia sekä osaa toimia erilaisten ihmisten kanssa. Vaeltaja tunnistaa omia asenteitaan.

Valikko

Vieras maailmankatsomuksellinen tapahtuma


Tavoite:

Vaeltaja rakentaa omaa identiteettiään ja vahvistaa omia näkemyksiään. Hän arvostaa erilaisuutta ja ymmärtää että on monenlaisia ihmisiä ja maailmankatsomuksia sekä osaa toimia erilaisten ihmisten kanssa. Vaeltaja tunnistaa omia asenteitaan.

Kuvaus:

Vaeltaja tutustuu itselleen vieraaseen uskontokuntaan tai elämänkatsomukseen. Hän osallistuu eri uskontokunnan tai elämänkatsomuksen omaavien tapahtumaan ja keskustelee siellä muiden kanssa.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Vierailukohteessa
Taitoalueet Katsomustaidot Rohkeus Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Toisten kunnioittaminen
Teemat Kiusaaminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja auttaa tarvittaessa sopivan tapahtuman löytämisessä. Vartio voi jakautua myös pienempiin ryhmiin, jotta kaikille löytyy mielenkiintoinen ja vierasta maailmankatsomusta edustava tapahtuma. Erilainen maailmankatsomus voi olla esimerkiksi yhteiskunnalliseen kysymykseen liittyvä, ympäristöön vaikuttava tai poliittinen. Luotsi auttaa vaeltajaa hahmottamaan omaa maailmankatsomustaan ja löytämään kyseisen toisen maailmankatsomuksen mukaisen tapahtuman. Tapahtuman jälkeen luotsi keskustelee vaeltajan kanssa kokemuksista.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Maailmankatsomus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Tutustun jonkun aatteellisista syistä ruokavaliota noudattavan ihmisen elintapoihin. Selvitän syitä ruokavalion taustalla ja sitoudun itse vähintään viikoksi noudattamaan kyseistä ruokavaliota.

Osallistun johonkin omista näkemyksistäni eroavan uskonnon tai uskonnollisen yhdistyksen tapahtumaan. Pyrin tapahtuman aikana juttusille osallistujien kanssa ja kuuntelemaan heidän ajatuksiaan. Tpahtuma voi olla esimerkiksi lestadiolaisten seurat, ortodoksihäät tai buddhalainen meditaatiohetki.

Osallistun johonkin minulle vieraan poliittiseen puolueen tilaisuuteen. Keskustelen päivän aikana politiikan konkarien kanssa ja kerron myös oman mielipiteeni esillä olevista asioista. Mistä asioista olen heidän kanssaan samaa mieltä ja missä asioissa näkemyksemme eroavat? Mista mahdollinen samanmielisyys tai ero johtuu?

Lisää vinkki

Liite