Vaeltaja tunnistaa omia asenteitaan, arvojaan ja mielipiteitään. Hän ymmärtää, millaista on elää itselleen vieraalla tavalla. Vaeltaja arvostaa moninaisuutta.

Valikko

Toisen kengät


Tavoite:

Vaeltaja tunnistaa omia asenteitaan, arvojaan ja mielipiteitään. Hän ymmärtää, millaista on elää itselleen vieraalla tavalla. Vaeltaja arvostaa moninaisuutta.

Kuvaus:

Vaeltaja tutustuu erilaisiin elämäntapoihin esimerkiksi keskustelemalla sellaisen ihmisen kanssa, jonka kokee olevan erilainen kuin hän. Erilaisuus voi näkyä esimerkiksi ajatusmaailmassa, tavoissa tai elämäntyylissä. Vaeltaja tutustuu erilaisten ihmisten tapaan nähdä maailma ja elää.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Katsomustaidot Moninaisuus Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Toisten kunnioittaminen
Teemat Kiusaaminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja auttaa vaeltajaa valitsemaan sopivan tutustuttavan henkilön. Hän huolehtii siitä, että tutustumisen jälkeen kokemukset puretaan yhdessä. Luotsi voi auttaa vaeltajaa löytämään mahdollisimman erilaisia ihmisiä. Luotsi on mukana aktiviteetin purkukeskusteluissa ja ohjaa vaeltajaa tekemään havaintoja kokemuksesta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Me ihmiset

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Miten luottamus ihmisten välillä syntyy ja mitkä tekijät heikentävät sitä? Miksi luottamus tuntuu vähenevän yhteiskunnassame? Jokainen vartion jäsen pelaa rauhassa pelin "Luottamuksen kehitys" https://1luap.github.io/trust/. Jokainen pohtii, mitä ajatuksia peli herätti. Keskustelemme yhdessä pelin teemoista ja esimerkiksi siitä, miten luottamusta ihmisten välillä voidaan rakentaa ja miten luottamusta saataisiin maailmaan lisää. Voimme myös pohtia, miten partio lisää luottamusta.

Tutustun eettisiltä, sosiaalisilta, taloudellisilta tai kulttuurisilta taustoiltaan tai tavoiltaan erilaiseen ihmiseen kuin minä. Henkilö voi olla esimerkiksi kasvissyöjä, poliittisesti aktiivinen tai teekkari. Vierailen hänen kotonaan ja tutustun hänen elämäänsä. Elän hänen tavallaan viikon ja pohdin, mitä opin. Keskustelen oppimistasi asioista muiden ja tutustumani henkilön kanssa. Varon loukkaamasta ketään.

Tutustumme vieraaseen yhteisöön, kuten johonkin uskontokuntaan, karavaanareihin tai moottoripyöräkerhoon. Selvitämme heidän elintapojaan ja valintojaan, sekä niihin johtavia perusteita.

Asetun jonkin urheilujoukkueen fanin kenkiin. Tutustun urheiluseuran fanitoimintaan ja faneihin. Selvitän, mikä saa fanin käyttämään aikaa ja rahaa joukkueen kannustamiseen. Osallistun urheilutapahtumaan fanin näkökulmasta aktiivisesti joukkuetta kannustamalla ja ulkoisiin tunnusmerkkeihin sonnustautumalla.

Lisää vinkki

Liite