Vaeltaja ymmärtää mitä yksinäisyys ja syrjäytyneisyys ovat. Hän tietää, että voi olla itse vähentämässä näiden esiintymistä. Vaeltaja ymmärtää, mikä merkitys syrjäytymisen ja yksinäisyyden ehkäisyllä.

Valikko

Ystäväksi yksinäiselle


Tavoite:

Vaeltaja ymmärtää mitä yksinäisyys ja syrjäytyneisyys ovat. Hän tietää, että voi olla itse vähentämässä näiden esiintymistä. Vaeltaja ymmärtää, mikä merkitys syrjäytymisen ja yksinäisyyden ehkäisyllä.

Kuvaus:

Vaeltaja tarjoaa apuaan ja ystävyyttään esimerkiksi omasta lähipiiristään löytyvälle henkilölle tai yhteisönsä nuorelle, vanhukselle tai kehitysvammaiselle. Vaeltaja miettii, millä tavoin voi itse vaikuttaa siihen, että hänen elinympäristössään olisi mahdollisimman vähän yksinäisyyttä ja syrjäytymistä ja laittaa näitä ajatuksia käytäntöön.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: arjen-taidot palvelu vuorovaikutustaidot
Johtamistaito: Itsensä johtamisen taidot Organisointitaidot Visiointitaidot Vuorovaikutustaidot
Kesto:
Kasvatustavoitteet: ihmissuhteet
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja voi olla yhteydessä mahdollisiin yhteistyötahoihin. Luotsi voi auttaa vaeltajia löytämään oman tapansa auttaa yksinäistä ja keskustella vaeltajien kanssa yksinäisyydestä ja syrjäytymisestä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Me ihmiset

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Järjestämme joulujuhlan, uuden vuoden juhlan, vappupiknikin tai juhannuksen, jonne annetaan avoin kutsu esimerkiksi sosiaalista mediaa hyödyntäen. Tavoitteena on järjestää tapahtuma, jossa vailla ystävää olevat pystyvät helposti kohtaamaan toisia ihmisiä ja solmimaan uusia ihmissuhteita.

Järjestämme ystäväillan, jonka tarkoituksena on yhdistää uusien ystävien tarpeessa olevia ihmisiä. Näitä voi järjestää esimerkiksi oppilaitosten lukukausien tai vuoden vaihteen yhteyteen. Kutsun ystäväiltaan voi laittaa esimerkiksi sosiaalista mediaa hyödyntäen (kaupunkien, kaupunginosien, oppilaitosten sosiaalisen median ryhmät). Voimme myös viedä ilmoituksia esimerkiksi oppilaitosten ilmoitustauluille.

Alan kehitysvammaisen harrastuskaveriksi. Esimerkiksi kehitysvammayhdistyksillä on erilaisia toimintamuotoja, kuten pääkaupunkiseudulla keharikaveri, jotka sisältävän koulutusta ja vapaaehtoisena toimimista.

Alamme yhdessä vartiomme kanssa käymään vuorotellen jonkun vanhuksen luona auttamassa häntä kaupassakäynnissä tai käymään vain keskustelemassa hänen kanssaan.

Otan selvää mitä on SPRn ystävätoiminta ja lähden siihen mukaan.

Lisää vinkki

Lisää liite