Vaeltaja tutustuu partion historiaan ja ymmärtää historian merkityksen nykyisessä toiminnassa. Vaeltaja tiedostaa, että partio on muuttunut ja kehittynyt aikojen saatossa ja muuttuu ja kehittyy myös tulevaisuudessa.

Valikko

Partion historia


Tavoite:

Vaeltaja tutustuu partion historiaan ja ymmärtää historian merkityksen nykyisessä toiminnassa. Vaeltaja tiedostaa, että partio on muuttunut ja kehittynyt aikojen saatossa ja muuttuu ja kehittyy myös tulevaisuudessa.

Kuvaus:

Vaeltaja tutustuu partion historiaan tai johonkin sen osaan. Hän pohtii historian merkitystä partion nykyisyydessä.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: Partiokulttuuri
Kesto:
Kasvatustavoitteet: Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Jos vartio tekee aktiviteetin yhdessä, vartionjohtaja voi huolehtia käytännön järjestelyistä. Luotsi ohjaa vaeltajia pohtimaan partiohistorian merkitystä partion nykyisyydelle. Hän auttaa vaeltajia löytämään tietoa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Painavaa partioasiaa

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Miltä partio Suomessa näyttää tulevaisuudessa? Mitkä asiat ovat pysyneet samana? Mitkä asiat ovat muuttuneet? Onko tullut uusia perinteitä? Voimme kirjoittaa ennustuksen siitä, millaista partio on Suomessa 40 vuoden päästä ja säilömme sen aikakapseliin lippukunnan arkistoon.

Pohdimme millaista partio olisi nykyisin Suomessa tai maailmalla, jos jokin asia historiassa olisi mennyt toisin. Entä jos lady Olave ei olisi aloittanut tyttöjen partioharrastusta? Entä jos Suomessa partion harrastamisesta ei olisi tullut sallittua vuonna 1917? Mitä jos partiohuivia ei koskaan olisi otettu käyttöön? Keksimme itse lisää omia kysymyksiä.

Tutustumme tarkemmin oman lippukuntamme historiaan. Voimme tehdä lippukunnan oman historiikin, tai tehdä lippukunnan vaiheista tietovisan eri ikäkausille vastauksineen.

Luen jonkin partioteoksen. Teos voi kertoa partion historiasta, tai olla jokin jo vähän aikaa sitten kirjoitettu partioteos. Lukemisen jälkeen keskustelemme yhdessä vartiomme kanssa, tai pohdimme lukemaamme itse. Voimme pohtia esimerkiksi sitä, miten partio nyt eroaa partiosta kirjassa, tai miten kirjan tapahtumat ovat vaikuttaneet siihen, millaista partio on nyt.

Järjestämme elävän arkiston johonkin tapahtumaan. Perehdymme kukin johonkin tärkeään tapahtumaan tai henkilöön partion historiassa, ja esitämme sitä elävässä arkistossa.

Lisää vinkki

Lisää liite