Vaeltaja tutustuu partion symboliikkaan ja ymmärtää sen merkityksen partiotoiminnassa.

Valikko

Symboliikka


Tavoite:

Vaeltaja tutustuu partion symboliikkaan ja ymmärtää sen merkityksen partiotoiminnassa.

Kuvaus:

Vaeltaja tutustuu symboliikkaan ja sen merkitykseen partiossa. Hän pohtii itselleen tuttua symboliikkaa ja löytää uusia tapoja käyttää symboliikkaa partiossa.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Jos vartio tekee aktiviteetin yhdessä, vartionjohtaja voi huolehtia käytännön järjestelyistä. Luotsi ohjaa vaeltajia pohtimaan symboliikan merkitystä partiossa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Painavaa partioasiaa

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Huudot ja tavat ovat tärkeä osa partiosymboliikkaa ja hyvä kasvatuksen ja ryhmäytymisen väline. Kokeilemme partiotaputusta Liberiasta. Taputuksen idea on saada kaikkien huomio. Kun yksi aloittaa taputuksen muut hiljenevät ja yhtyvät taputukseen. Kolme nopeaa taputusta – kolme nopeaa taputusta – kolme hidasta taputusta Lähde: Norges speiderforbund

Kehitämme omalle vartiollemme symbolin tai logon, joka kuvastaa meitä ja toimintaamme. Miten voimme kuvata symbolissa asioita, jotka ovat meille ryhmänä merkityksellisiä? Muistamme huomioida heraldiset säännöt symbolia suunnitellessamme.

Valitsemme yhden ikäkauden ja pohdimme, miltä ikäkauden toiminta näyttäisi ilman symboliikkaa. Mitä jäisi puuttumaan? Miten partio muuttuu jos kaikki symboliikka riisutaan pois?

Valitsemme muutaman partio-ohjelman aktiviteetin eri ikäkausilta ja mietimme, mitä symbolisia arvoja niihin “kätkeytyy”.

Pohdimme partion yleistä symboliikkaa ja oman lippukuntamme symboliikkaa. Mitä kaikkea on symboliikka? Mikä on symboliikan merkitys partiossa? Mikä on symboliikan merkitys meille itsellemme? Mitä erilaisia symboleja omassa lippukunnassamme on käytössä? Onko jotakin asioita, joita voisimme omassa lippukunnassamme lisätä? Voimme myös verrata oman lippukuntamme symboliikkaa jonkin toisen lippukunnan symboliikkaan.

Lisää vinkki

Liite