Vaeltaja tutustuu partion symboliikkaan ja ymmärtää sen merkityksen partiotoiminnassa.

Valikko

Symboliikka


Tavoite:

Vaeltaja tutustuu partion symboliikkaan ja ymmärtää sen merkityksen partiotoiminnassa.

Kuvaus:

Vaeltaja tutustuu symboliikkaan ja sen merkitykseen partiossa. Hän pohtii itselleen tuttua symboliikkaa ja löytää uusia tapoja käyttää symboliikkaa partiossa.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: Partiokulttuuri
Kesto:
Kasvatustavoitteet: Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Jos vartio tekee aktiviteetin yhdessä, vartionjohtaja voi huolehtia käytännön järjestelyistä. Luotsi ohjaa vaeltajia pohtimaan symboliikan merkitystä partiossa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Painavaa partioasiaa

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Valitsemme muutaman partio-ohjelman aktiviteetin eri ikäkausilta ja mietimme, mitä symbolisia arvoja niihin “kätkeytyy”.

Valitsemme yhden ikäkauden ja pohdimme, miltä ikäkauden toiminta näyttäisi ilman symboliikkaa. Mitä jäisi puuttumaan? Miten partio muuttuu jos kaikki symboliikka riisutaan pois?

Kehitämme omalle vartiollemme symbolin tai logon, joka kuvastaa meitä ja toimintaamme. Miten voimme kuvata symbolissa asioita, jotka ovat meille ryhmänä merkityksellisiä? Muistamme huomioida heraldiset säännöt symbolia suunnitellessamme.

Pohdimme partion yleistä symboliikkaa ja oman lippukuntamme symboliikkaa. Mitä kaikkea on symboliikka? Mikä on symboliikan merkitys partiossa? Mikä on symboliikan merkitys meille itsellemme? Mitä erilaisia symboleja omassa lippukunnassamme on käytössä? Onko jotakin asioita, joita voisimme omassa lippukunnassamme lisätä? Voimme myös verrata oman lippukuntamme symboliikkaa jonkin toisen lippukunnan symboliikkaan.

Lisää vinkki

Lisää liite