Vaeltaja tietää, millaisten asioiden hyväksi haluaa toimia. Vaeltaja saa myös muut toimimaan tärkeinä pitämiensä asioiden puolesta.

Valikko

Hyväntekeväisyys


Tavoite:

Vaeltaja tietää, millaisten asioiden hyväksi haluaa toimia. Vaeltaja saa myös muut toimimaan tärkeinä pitämiensä asioiden puolesta.

Kuvaus:

Vaeltaja osallistuu valtakunnalliseen kampanjaan tai ottaa yhteyttä paikalliseen hyväntekeväisyysjärjestöön. Hä järjestää omalla paikkakunnallaan tempauksen, jonka avulla edistetään kampanjan tai hyväntekeväisyysjärjestön tavoitteiden toteutumista.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Organisointitaidot Palvelu Vaikuttaminen
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.visiointitaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Maailmankatsomus Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja toimii suunnittelutyön puheenjohtajana. Jos vartio toteuttaa aktiviteetin yhdessä, vartionjohtaja huolehtii siitä, että tehtävät jakautuvat tasaisesti. Tarvittaessa vartionjohtaja huolehtii talkoisiin liittyvistä lupa- ja vakuutuskäytännöistä. Luotsi varmistaa, että vaeltajat ymmärtävät kampanjan tavoitteen ja käy keskustelua vaeltajien kanssa hyväntekeväisyydestä. Hyvä keskusteluaihe on esimerkiksi mitä myönteisiä ja kielteisiä näkökulmia liittyy hyväntekeväisyyteen. Lisäksi keskustelua voi käydä siitä miten tempauksen tekeminen vaikutti tekijöihinsä henkisesti ja millaisia ajatuksia heräsi vaeltajien mielessä. Luotsi auttaa vaeltajia havaitsemaan tempauksen hyviä ja kehitettäviä käytäntöjä hyödynnettäväksi muissa tapahtumissa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Palvelu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio selvittää yhdessä tai vartionjohtaja selvittää etukäteen, minkälaisista asioista on pulaa paikallisessa tai kehitysmaassa olevassa synnytyssairaalassa tai neuvolassa. Vartio virkkaa, ompelee tai neuloo vauvan myssyjä tai sukkia ja lahjoittaa ne tarvitseville.

Järjestän tavarakeräyksen ja toimitan tavarat niitä tarvitseville esimerkiksi kunnan, seurakunnan tai jonkin järjestön kautta. Keräys voi olla esimerkiksi vaate-, lelu-, silmälasi- tai mattotempaus.

Otan yhteyttä paikalliseen eläinsuojeluyhdistykseen ja osallistun heidän toimintaansa tai järjestän tempauksen yhdistyksen hyväksi.

Toimin valtakunnallisen keräyksen koordinoijana paikkakunnallani. Esimerkiksi Kirkkopalveluiden Yhteisvastuukeräys ja Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäiväkeräys kaipaavat vuosittain vastuuhenkilöä eri paikkakunnilla.

Toimin lippukuntani yhteyshenkilönä ja koordinoijana keräyksessä. Vastaan keräykseen tai kampanjaan liittyviä tempauksia lippukunnassani.

Järjestän tapahtuman, jonka tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen. Tapahtuma voi olla esimerkiksi konsertti, näytelmä, kirpputoritapahtuma tai näyttely.

Lisää vinkki

Liite