Vaeltaja tietää, millaisten asioiden hyväksi haluaa toimia. Vaeltaja saa myös muut toimimaan tärkeinä pitämiensä asioiden puolesta.

Valikko

Hyväntekeväisyys


Tavoite:

Vaeltaja tietää, millaisten asioiden hyväksi haluaa toimia. Vaeltaja saa myös muut toimimaan tärkeinä pitämiensä asioiden puolesta.

Kuvaus:

Vaeltaja osallistuu valtakunnalliseen kampanjaan tai ottaa yhteyttä paikalliseen hyväntekeväisyysjärjestöön. Hä järjestää omalla paikkakunnallaan tempauksen, jonka avulla edistetään kampanjan tai hyväntekeväisyysjärjestön tavoitteiden toteutumista.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: organisointitaidot palvelu Vaikuttaminen
Johtamistaito: Organisointitaidot Visiointitaidot
Kesto:
Kasvatustavoitteet: Maailmankatsomus Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja toimii suunnittelutyön puheenjohtajana. Jos vartio toteuttaa aktiviteetin yhdessä, vartionjohtaja huolehtii siitä, että tehtävät jakautuvat tasaisesti. Tarvittaessa vartionjohtaja huolehtii talkoisiin liittyvistä lupa- ja vakuutuskäytännöistä. Luotsi varmistaa, että vaeltajat ymmärtävät kampanjan tavoitteen ja käy keskustelua vaeltajien kanssa hyväntekeväisyydestä. Hyvä keskusteluaihe on esimerkiksi mitä myönteisiä ja kielteisiä näkökulmia liittyy hyväntekeväisyyteen. Lisäksi keskustelua voi käydä siitä miten tempauksen tekeminen vaikutti tekijöihinsä henkisesti ja millaisia ajatuksia heräsi vaeltajien mielessä. Luotsi auttaa vaeltajia havaitsemaan tempauksen hyviä ja kehitettäviä käytäntöjä hyödynnettäväksi muissa tapahtumissa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Palvelu

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Toimin lippukuntani yhteyshenkilönä ja koordinoijana keräyksessä. Vastaan keräykseen tai kampanjaan liittyviä tempauksia lippukunnassani.

Toimin valtakunnallisen keräyksen koordinoijana paikkakunnallani. Esimerkiksi Kirkkopalveluiden Yhteisvastuukeräys ja Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäiväkeräys kaipaavat vuosittain vastuuhenkilöä eri paikkakunnilla.

Otan yhteyttä paikalliseen eläinsuojeluyhdistykseen ja osallistun heidän toimintaansa tai järjestän tempauksen yhdistyksen hyväksi.

Järjestän tavarakeräyksen ja toimitan tavarat niitä tarvitseville esimerkiksi kunnan, seurakunnan tai jonkin järjestön kautta. Keräys voi olla esimerkiksi vaate-, lelu-, silmälasi- tai mattotempaus.

Järjestän tapahtuman, jonka tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen. Tapahtuma voi olla esimerkiksi konsertti, näytelmä, kirpputoritapahtuma tai näyttely.

Vartio selvittää yhdessä tai vartionjohtaja selvittää etukäteen, minkälaisista asioista on pulaa paikallisessa tai kehitysmaassa olevassa synnytyssairaalassa tai neuvolassa. Vartio virkkaa, ompelee tai neuloo vauvan myssyjä tai sukkia ja lahjoittaa ne tarvitseville.

Lisää vinkki

Lisää liite