Vaeltaja nauttii toisen ihmisen auttamisesta. Hän oivaltaa, että auttamisessa ei ole kyse vain antamisesta, vaan molemmat saavat jotain kanssakäymisestä. Vaeltaja tutustuu toiseen ihmiseen kunnioittaen ja toiselta oppien.

Valikko

Ihminen ihmiselle


Tavoite:

Vaeltaja nauttii toisen ihmisen auttamisesta. Hän oivaltaa, että auttamisessa ei ole kyse vain antamisesta, vaan molemmat saavat jotain kanssakäymisestä. Vaeltaja tutustuu toiseen ihmiseen kunnioittaen ja toiselta oppien.

Kuvaus:

Vaeltaja sitoutuu sovitulla tavalla auttamaan toista ihmistä noin puolen vuoden ajan. Avun kohteena voi olla esimerkiksi lapsi, maahanmuuttaja tai vanhus. Tarkoitus on tutustua samalla johonkin muuhun kuin partiotoiminnan tarjoamaan vapaaehtoistyön muotoon.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Palvelu Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet Toisten kunnioittaminen Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Teemat Kiusaaminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja auttaa sopivan vapaaehtoistyömuodon etsimisessä. Luotsi voi tarvittaessa auttaa löytämään vapaaehtoistyöpaikkoja. Hän huolehtii, että vapaaehtoistyöpaikka on kyseiselle vaeltajalle sopiva tehtävä. Luotsi johdattaa vaeltajat keskustelemaan koetusta ja opitusta kokemuksen jälkeen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Palvelu

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Osallistun vähintään puolen vuoden ajan vapaaehtoisena nuorisotyöhön. Toimin keskustelukumppanina, avun antajana ja opastajana siellä, missä nuoret viettävät aikaansa. Hyviä tahoja osallistua ovat esimerkiksi Nuortenkeskuksen palveluoperaatio Saapas sekä nuorten palveleva puhelin tai netti. Myös monet kunnat tai yhdistykset ovat mielellään vapaaehtoisia päivystäjiä iltakahviloihinsa.

Ryhdyn yksinäisen vanhuksen ystäväksi. Tapaan häntä säännöllisesti ja autan sovituissa asioissa. Vanhusystäviä voi löytää esimerkiksi SPRn ystävätoiminnan tai seurakuntien Suurella sydämellä toiminnan kautta.

Ryhdyn maahanmuuttajan ystäväksi. Tapaan häntä säännöllisesti ja autan kieleen ja kulttuuriin liittyvissä asioissa. Maahanmuuttajaystäviä voi löytää esimerkiksi SPRn ystävätoiminnan kautta.

Ryhdyn ystäväksi seuraa tarvitsevalle lapselle tai nuorelle. Esimerkiksi SPR, seurakunnat ja Pelastakaa Lapset ry järjestävät erilaista ystävä/kummi/tukihenkilötoimintaa. Osallistun tarjottuun koulutukseen ja sitoudun toimintaan vähintään puoleksi vuodeksi.

Lisää vinkki

Liite