Vaeltaja tietää, mikä on pesti, ja mitä tarkoittaa pestaaminen. Hän on saanut kokemuksen pestaamisesta ja pestissä toimimisesta aikuisen tukemana. Vaeltaja päivittää osaamistaan pestiä vastaavaksi.

Valikko

Pesti partiossa


Tavoite:

Vaeltaja tietää, mikä on pesti, ja mitä tarkoittaa pestaaminen. Hän on saanut kokemuksen pestaamisesta ja pestissä toimimisesta aikuisen tukemana. Vaeltaja päivittää osaamistaan pestiä vastaavaksi.

Kuvaus:

Vaeltaja valitsee itselleen sopivan pestin ja ottaa pestin vastaan. Hän käy pestikeskustelun pestin alussa ja saa pestin aikana tukea aikuiselta. Pestin päätteeksi hän käy loppukeskustelun ja tarvittaessa perehdyttää seuraajansa. Vaeltaja suorittaa Turvallisesti yhdessä -koulutuksen, jos hän ei ole sitä vielä tehnyt. Tarvittaessa vaeltaja osallistuu pestinmukaiseen koulutukseen, esimerkiksi ikäkausijohtajan koulutukseen.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu Terveys ja turvallisuus
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja kannustaa vartiolaisia pestin etsimisessä ja pestin aikana. Luotsi auttaa sopivan pestin ja pestissä tukevan aikuisen löytämisessä. Luotsi voi toimia tukevana aikuisena myös itse. Luotsi kannustaa vaeltajaa etsimään sekä haastavia pestejä että sellaisia, jossa tämä voi käyttää omia vahvuuksiaan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Pesti

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vuoden 2017 adventtikalenterikampanjaan tehty vinkkimateriaali vaeltajille löytyy tästä.

Etsin vaeltajille sopivia piiri- ja keskusjärjestöpestejä. Piirin tai keskusjärjestön luottamuspestissä toimiminen avartaa partioympyröitä. Pestejä löytyy monelta eri alueelta ja voin valita tehtävän oman mielenkiintoni mukaisesti esimerkiksi ohjelmasta (tapahtumat, kisat…), aluetyöstä, koulutuksesta, viestinnästä tai taloudesta.

Otan pestin projektista, esimerkiksi lippukunnan tai alueen leiriltä, piirileiriltä tai suurleiriltä, kehittämisprojektista tai varainhankintaprojektista.

Mietin asioita, joissa olen hyvä. Saatan olla esimerkiksi valovoimainen esiintyjä, hyvä numeroiden kanssa tai taitava viestijä. Etsin pestin, jossa voin käyttää vahvuuksiani esimerkiksi piirin tai keskusjärjestön hyväksi.

Teen pestin lippukunnassa. Pesti voi olla esimerkiksi ikäkausijohtaja, luotsi, kämppävouti, leirimuonitus, leirin johtaja, lippukunnanjohtaja tai joulumyyntikampanjan vetäminen.

Lisää vinkki

Liite