Vaeltaja kartuttaa projektinhallinnan taitoja vaativammassa pestissä. Hän osaa tunnistaa omia tavoitteitaan ja kehittää osaamistaan haluamaansa suuntaan.

Valikko

Suurleiripesti


Tavoite:

Vaeltaja kartuttaa projektinhallinnan taitoja vaativammassa pestissä. Hän osaa tunnistaa omia tavoitteitaan ja kehittää osaamistaan haluamaansa suuntaan.

Kuvaus:

Vaeltaja pohtii millaisia taitoja haluaisi oppia ja etsii tulevilta piiri-, Finnjamboree- tai muiden järjestöjen suurleireiltä pestin, jossa voi kartuttaa taitojaan. Hän toimii osana ryhmää, johon kuuluu myös hänelle ennalta tuntemattomia ihmisiä. Pestin jälkeen vaeltaja pohtii oliko pesti odotusten mukainen ja oppiko hän haluamiaan taitoja.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona
Taitoalueet Itsensä johtamisen taidot Partiokulttuuri Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu Ryhmässä toimiminen
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja kannustaa vaeltajia etsimään suurleiripestejä. Hän seuraa piirin ja keskusjärjestön toimintasuunnitelmia ja vinkkaa tulevista tapahtumista vartiotovereilleen. Luotsi auttaa vaeltajaa löytämään sopivan haastava pestin. Hän kertoo omien kokemustensa perusteella vaeltajalle, minkälaisia tehtäviä pesti voi pitää sisällään. Luotsi voi myös vinkata vaeltajalle henkilöistä, jotka on toiminut aiemmin suurleiripestissä. Hän tarjoaa tukea pestin aikana. Tarvittaessa luotsi ohjaa vaeltajan hankkimaan apua leiriorganisaatiolta. Luotsi keskustelee vaeltajan kanssa ennen pestin ottamista, pestin aikana sekä pestin jälkeen vaeltajan odotuksista, kokemuksista ja oppimisesta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Projektit haltuun

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Etsin seuraavaksi järjestettävän nuorisojärjestön leirin ja otan yhteyttä sen tekijöihin. Valitsen kiinnostavimman pestin tarjolla olevista pesteistä ja haen siihen.

Etsin seuraavana talvena/kesänä järjestettävän piirileirin ja otan yhteyttä sen tekijöihin. Valitsen kiinnostavimman pestin tarjolla olevista pesteistä ja haen siihen.

Lisää vinkki

Liite