Vaeltaja ymmärtää, millainen merkitys on suunnitelmallisuudella taloudenhallinnassa sekä tunnistaa ja osaa hyödyntää taloudenhallinnan työkaluja.

Valikko

Millä rahalla?


Tavoite:

Vaeltaja ymmärtää, millainen merkitys on suunnitelmallisuudella taloudenhallinnassa sekä tunnistaa ja osaa hyödyntää taloudenhallinnan työkaluja.

Kuvaus:
Vartio tarkastelee ja laskee millaisia kustannuksia suunnitelmien toteuttamisesta syntyy. Vaeltajat tekevät laskelmien pohjalta budjetin. He miettivät millaisilla varainkeruun tavoilla syntyvät kustannukset voidaan kattaa ja toteuttavat haluamiaan varainkeruutempauksia. Vaeltajat jakavat vastuun niin, että tehtävät rahan keräämisestä, hankintojen tekemisestä ja budjetin seurannasta jakautuvat tasaisesti.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Talous Varainhankinta
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä:
Vartionjohtaja valvoo budjetissa pysymistä. Hän huolehtii siitä, että työt jakautuvat tasan koko vartiolle ja jokainen huolehtii omasta osuudestaan. Luotsi auttaa vaeltajia luomaan budjetin sekä keksimään varainkeruutapoja.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Suomi-projekti

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Harjoittelemme hintavertailujen tekemistä. Esimerkiksi eri kauppojen ja julkisten kulkuneuvojen kanta-asiakkaina voi saada merkittäviäkin hinnan alennuksia.

Jos taulukkolaskentaohjelma ei ole vartiollemme aikaisemmin tuttu, on tämä aktiviteetti hyvä mahdollisuus opetella sen käyttöä. Ohjelmasta löytyy muun muassa valmis budjettipohja, jota voimme käyttää apuna projektimme toteuttamisessa

Osallistumme vartiomme kanssa ravintola- tai siivouspäivään. Vaihetoehtoisesti voimme järjestää esimerkiksi lippukunnan tapahtuman kahvituksen tai myydä tavaroitamme kirpputorilla.

Laskemme syntyviä kuluja esimerkiksi seuraaville asioille: matkat, majoitus, ruoka, ohjelmanumerot, tuliaiset, jäätelö, varusteet. Kun menopuoli budjetissa on valmis, keskitymme tulopuoleen. Mietimme keinoja varainhankinnalle. Luotsilta voi kysyä apua siihen, miten lippukunta mahdollisesti tukee vartiota. Suunnittelemme varainhankintatempauksia oman tarpeemme mukaan.

Lisää vinkki

Liite