Vaeltaja pohtii omia sekä ryhmänsä tavoitteita ja löytää tapoja toteuttaa ne. Vaeltaja ymmärtää suunnitelmallisuuden tärkeyden.

Valikko

Mitä, minne ja miksi?


Tavoite:

Vaeltaja pohtii omia sekä ryhmänsä tavoitteita ja löytää tapoja toteuttaa ne. Vaeltaja ymmärtää suunnitelmallisuuden tärkeyden.

Kuvaus:

Vaeltajavartio pohtii, mitä haluaa kokeilla ja kokea sekä millaisia uusia taitoja vartion jäsenet haluavat oppia. Vartio etsii sopivan paikkakunnan, jossa heillä on mahdollisuus tavoitteensa toteuttaa. Vartion jäsenet jakavat projektin vastuualueet tasaisesti.

 

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Luovuus Visiointitaidot Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu Ryhmässä toimiminen
Teemat Työelämätaito

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Suomi-projekti

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Kirjoitamme partiokavereiden ja muiden tuttujen asuinpaikkakuntia paperilapuille. Laput laitetaan hattuun ja sieltä nostetaan yksi lappu. Tämä paikkakunta on valittu reissun kohteeksi. Tutkimme netistä tai paikkakunnalla asuvalta henkilöltä kyselemällä erilaisia vierailukohteita reissulle. Samalla on hyvä pohtia, mitä kaikkea voi tehdä jo matkan varrella.

Listaamme vaeltajakohtaisesti asioita, joita ei ole aikaisemmin pystytty tekemään partiossa tai partion ulkopuolella. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi hiihtovaellus, metrolla ajelu, koskenlasku, kirjamessut, aamu-uinti meressä tai vierailu Unescon maailmanperintökohteeseen. Esittelemme vuorollamme omat listamme toisille. Valitsemme listoilta yhteisiä mielenkiinnon kohteita ja aloitamme suunnittelemaan reissun toteuttamista.

 

Lisää vinkki

Liite