Vaeltaja osaa ottaa suunnittelussa huomioon erilaiset kiinnostuksen kohteet, ottaa selvää erilaisista liikkumis- ja majoitusvaihtoehdoista sekä suunnitella sovittujen tavoitteiden mukaista ohjelmaa.

Valikko

Mitä tehdään?


Tavoite:

Vaeltaja osaa ottaa suunnittelussa huomioon erilaiset kiinnostuksen kohteet, ottaa selvää erilaisista liikkumis- ja majoitusvaihtoehdoista sekä suunnitella sovittujen tavoitteiden mukaista ohjelmaa.

Kuvaus:

Vaeltajat suunnittelevat Suomi-projektin käytännön toteutuksen, aikatauluttavat reissunsa, ovat halutessaan yhteydessä toisen paikkakunnan partiolaisiin sekä järjestävät kulkupelin sekä majoituksen Suomi-projektin ajaksi. Vaeltajat jakavat vastuunsa niin, että tehtävät jakautuvat tasaisesti. Vartio voi halutessaan viestiä projektistaan eri kanavia pitkin. Vartio valitsee myös kaksi vaeltajaohjelman muuta aktiviteettiä, jotka toteutetaan reissun aikana.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Kaveritaidot Organisointitaidot Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä:
Vartionjohtaja huolehtii, että käytännön järjestelyt sujuvat suunnitellusti. Luotsi tukee vaeltajia ja antaa vinkkejä sekä voi hyödyntää omia partiokontaktejaan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Suomi-projekti

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Käytämme sosiaalisessa mediassa viestiessämme esimerkiksi hashtageja #vaeltajarover #partioscout

Toteutumme reissun myös noppaa tai kolikkoa heittämällä. Tällöin valintatilanteissa päätetään noppaa tai kolikkoa heittämällä, mikä vaihtoehdoista valitaan. (esim tienristeys, kumpi kaupunki, mikä ravintola...)

Valitsemme Suomi-projektillemme teeman ja valitsemme kohteen, ohjelman, ruuan, pukeutumisen ynnä muun sen mukaisesti. Teemoja voi olla esimerkiksi jonkun kuuluisan henkilön jalanjäljissä, turistin leikkiminen, kirjain (esim kaikki k- kirjaimella alkavat kadut, ravintolat ja nähtävyydet) tai mahdollisimman pieni budjetti.

Tutustumme kohdepaikkakuntaan ja sen nähtävyyksiin sekä ominaispiirteisiin. Suunnittelemme retkemme ohjelman sen pohjalta.

Perustamme blogin tai sosiaalisen median ryhmän, jossa viestimme projektimme eri vaiheista.

Listaamme mahdollisimman monta erilaista ja erikoista kulkuvälinettä. Valitsemme niistä vähintään yhden, jota käytämme reissumme aikana.

Lisää vinkki

Liite