Vaeltaja ymmärtää projektin lopettamiseen liittyvät vaiheet ja projektin päättämisen merkityksen. Vaeltaja antaa partiolupauksen.

Valikko

Suomi projekti - Jälkipyykki


Tavoite:

Vaeltaja ymmärtää projektin lopettamiseen liittyvät vaiheet ja projektin päättämisen merkityksen. Vaeltaja antaa partiolupauksen.

Kuvaus:
Vaeltajat keskustelevat projektin onnistumisesta, haasteista, tavoitteiden täyttymisestä ja siitä mitä ovat oppineet projektin aikana itsestään ja muista vartionsa jäsenistä. Jos vaeltajat eivät ole antaneet lupausta siirtymän yhteydessä, antavat he aktiviteetin päätteeksi vaeltajalupauksen.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kolo
Taitoalueet Itsensä johtamisen taidot Partiokulttuuri Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto 2 h
Kasvatustavoitteet Maailmankatsomus Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä:
Vartionjohtajan tehtävänä on varmistaa, että luotsi ja vartio osallistuvat projektin purkamiseen. Luotsi osallistuu keskusteluun. Hän esittää tarkentavia kysymyksiä tai tarvittaessa vetää koko keskustelun.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Suomi-projekti

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Improvisoimme talk-shown. Vartionjohtaja tai luotsi toimii isäntänä. Muutama meistä toimii kerralla vieraina ja vaihtelemme niin, että jokainen pääsee lavalle. Illan isäntä kysyy kysymyksiä talk-show hengessä vierailijoilta. Kysymykset liittyvät Suomi-projektiin. Rekvisiitalla ja eläytymällä talk-showista tule aidon tuntuinen ja hauska. Lähde: Norges speiderforbund

Seisomme piirissä. Heitämme palloa toisillemme. Se joka saa pallon, kertoo, mitä on oppinut Suomi-projektin aikana. Me muut emme saa keskeyttää. Tämän jälkeen henkilö heittää pallon seuraavalle. Lähde: Scouterna

Annan vaeltajalupauksen lippukunnan perinteiden mukaisesti.

Annamme vaeltajalupauksen esimerkiksi vaelluksen viimeisenä päivänä luotsin saavuttua vaelluksen loppupäähän hakemaan meitä.

Kirjoitamme jokainen ensin itse projektin onnistumiset ja epäonnistumiset eri värisille post it -lapuille ja käymme sen jälkeen yhdessä keskustelua. Olemmeko samaa mieltä onnistumisista ja epäonnistumisista?

Kerromme lippukunnan viestintäkanavissa Suomi-projektimme vaiheista. Kirjoitamme esimerkiksi jutun lippukuntamme tai piirin lehteen, teemme päivityksen sosiaalisen median kanavoihin tai kerromme projektistamme alueen muille vaeltajavartioille.

Keskustelemme projektiin liittyvistä hyvin menneistä, kehittämistä kaipaavista, päähän ottavista tapahtumista ja asioista.

Käymme keskustelua esimerkiksi niin, että jokainen kertoo vuorotellen muiden kuunnellessa omista ajatuksistaan, havainnoistaan ja oppimistaan asioista. Näitä voidaan kirjoittaa ylös taululle, josta niitä nostetaan kierroksen jälkeen yleiseen keskusteluun

Lisää vinkki

Liite