Vaeltaja tietää, millainen on vaeltajaohjelman rakenne ja mistä löytää tietoa aktiviteeteista. Vaeltaja tekee itselleen vaelluskartan.

Valikko

Vaeltajaohjelma


Tavoite:

Vaeltaja tietää, millainen on vaeltajaohjelman rakenne ja mistä löytää tietoa aktiviteeteista. Vaeltaja tekee itselleen vaelluskartan.

Kuvaus:

Vaeltaja tutustuu vaeltajaohjelmaan yhdessä vaeltajavartionsa ja vaeltajaluotsinsa kanssa. He ottavat selvää myös vaeltajien omista ja vaeltajille soveltuvista tapahtumista. Vaeltaja valitsee ensimmäiset aktiviteetit, jotka hän sisällyttää vaelluskarttaansa Suomi-projekti lisäksi.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona
Taitoalueet Organisointitaidot Partiokulttuuri
Kesto muutama tunti
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja huolehtii, että vartiolla on tarvittavat materiaalit käytössään. Luotsin tehtävä: Luotsi on etukäteen tutustunut vaeltajaohjelmaan ja ottanut selvää vaeltajille suunnatuista tapahtumista. Hänellä on mukana myös lippukunnan, piirin ja Suomen Partiolaisten toimintakalenteri.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tervetuloa vaeltajaksi

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Laadimme vaeltajaikäkauden pitkospuut, joista muodostuu vaeltajan neljä vuotta. Periaate on seuraavanlainen: Teemme pahvista tuplapitkokset jokaista vaeltajavuotta kohden. Vuosien väleihin tulee poikkipuut, jotka kuvastavat suunnanottoa vuosittain. Toiselle pitkokselle laitamme "yksityis"elämässä tapahtuvia asioita esimerkiksi ammattiin valmistuminen, ensimmäinen kokopäivätyö, ylioppilaskirjoitukset, pääsykokeet, armeijaan meno, pois armeijasta, muutto omaan kotiin, seurustelusuhde alkaa, seurustelusuhde päättyy, iltatyöt alkavat, iltatyöt loppuvat, uusi opiskelupaikka, työharjoittelu, lapsi syntyy, avioliitto, avoliitto ja niin edelleen. Ja rinnan toiselle pitkokselle laitamme partioelämän: aktiviteetteja, tietty myös Suomi-projektin ja U-projektin. Ja sitten myös muita partiossa tapahtuvia asioita esimerkiksi PJ-kurssi, pesti piirin Tarpojajaostossa alkaa, pesti lippukunnan apulaisjohtajana alkaa, pesti lippukunnan tarpojaluotsina alkaa, pesti laumanjohtajana päättyy, partiokouluttajakurssi, kouluttamaan PJ-kurssille ja niin edelleen Tästä helposti muodostuu yhden vaeltajan vaelluskartan lisäksi paljon keskustelua ja havahtumista siihen, miten paljon vaeltajaohjelmaa tulee tehdyksi "ihan itsestään".

Pyydämme vanhoja vaeltajia esittelemään omia vaelluskarttojaan, joista voimme saada ideoita omiin vaelluskarttoihimme.

Teemme vaelluskartan esimerkiksi kierrätysmateriaaleista askartelemalla, hyödyntäen erilaisia materiaaleja tai hyödyntäen jotakin pilvipalvelua.

Selvitämme kaikki vaeltajille suunnatut tapahtumat (vaeltajatapahtumat sekä muut koulutukset ja tapahtumat, joihin vaeltajat voivat osallistua) alueella, piirissä ja Suomen Partiolaisilla. Valitsemme niistä yhden tai useamman, joihin osallistumme.

Tutustumme vaeltajaohjelman sisältöön partio-ohjelma.fi-sivuston avulla. Voimme tarvittessa hyödyntää myös johtajankansiosta, jos meillä ei ole internet-yhteyttä käytettävissä. Valitsemme jokainen 3 mielenkiintoisinta aktiviteettia ja valitsemme niistä yhteisesti tehtävät aktiviteetit.

Lisää vinkki

Liite