Vaeltaja ymmärtää, mikä on vapaaehtoisen maanpuolustustoiminnan tehtävä.

Valikko

Vapaaehtoinen maanpuolustustoiminta


Tavoite:

Vaeltaja ymmärtää, mikä on vapaaehtoisen maanpuolustustoiminnan tehtävä.

Kuvaus:

Vaeltaja kartoittaa vapaaehtoisen maanpuolustustoiminnan alueellansa ja osallistuu halutessaan heidän toimintaansa. Vaeltaja keskustelee, mihin maanpuolustusta ja vapaaehtoista maanpuolustusta tarvitaan. Hän pohtii myös omaa suhtautumistaan maanpuolustustoimintaan ja millaiseen toimintaan olisi itse valmis osallistumaan.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Yhdistystoiminta
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Yhteiskunnallinen vaikuttaminen Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja aktivoi keskustelua ja vastaa järjestelyistä. Luotsin tehtävänä on auttaa vartioita löytämään kontakti vapaaehtoista maanpuolustustoimintaa järjestävään tahoon, jos vartio niin haluaa. Luotsin tuki keskusteltaessa maanpuolustuksesta on tärkeää.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Turvallisuus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Keskustelemme varusmies- ja siviilipalveluksesta. Voimme esimerkiksi järjestää faktoihin perustuvan väittelyn kummankin toiminnan puolesta riippumatta omista kannoistamme.

Osallistumme paikalliseen vapaaehtoiseen maanpuolustoimintaan.

Keskustelemme jonkun toisen maan nuoren kanssa heidän maansa maanpuolustustoiminnasta. Mitä eroja ja yhtäläisyyksiä toiminnoissa on, entä mitä hyviä ja huonoja puolia?

Tutustun vapaaehtoisen maanpuolustustoiminnan eri toimintamuotoihin. Etsin netistä eri toimintamuotoja ja koetan löytää tuttavapiiristäni henkilöitä, jotka ovat osallistuneet toimintaan. Tapaan jonkun vapaaehtoiseen maanpuolustustoimintaan osallistuneen henkilön ja keskustelen hänen kanssaan siitä, millaista toiminta on käytännössä ja mitä ajatuksia se meissä kummassakin herättää

Lisää vinkki

Liite