Vaeltaja tuntee Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun toimintaa ja osaa maastoetsinnässä tarvittavat taidot. Vaeltaja liittyy Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun etsijälistalle.

Valikko

Vapaaehtoinen Pelastuspalvelu


Tavoite:

Vaeltaja tuntee Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun toimintaa ja osaa maastoetsinnässä tarvittavat taidot. Vaeltaja liittyy Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun etsijälistalle.

Kuvaus:

Vaeltaja perehtyy Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun (VaPePa) toimintaan. Vaeltaja opettelee maastoetsinnöissä tarvittavat taidot ja valmistautuu osallistumaan tarvittaessa etsintään.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Vierailukohteessa
Taitoalueet Palvelu Turvallisuus
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja vastaa käytännön järjestelyistä. Hän ottaa yhteyttä VaPePaa tuntevaan henkilöön ja sopii koulutuksesta. Luotsi auttaa tarvittaessa vaeltajia löytämään kontakteja.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Turvallisuus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Jos lippukuntani ei ole mukana Vapaahtoisen Pelastuspalvelun hälytyslistalla, otan selvää, miten voisimme siihen liittyä. Sovin VaPePan edustajien kanssa tarvittavista toimenpiteistä ja kokoan lippukuntamme hälytyslistan. Huolehdin, että kaikki listalla olijat saavat tarvitsemaansa koulutusta.

Osallistun VaPePan järjestämään etsintäkoulutukseen. Tietoa koulutuksista löytyy esimerkiksi sivustolta www.vapepa.fi.

Tutustun Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun toimintaan. Etsin tietoa erilaisista toimintamuodoista sekä lähimmän paikallisyhdistyksen toiminnasta. Kutsun jonkun asiaa tuntevan henkilön lippukuntaani vieraaksi.

Lisää vinkki

Liite