Vaeltaja ottaa huomioon vesiturvallisuusnäkökulmat liikkuessaan itse vesillä tai järjestäessään tapahtumaa, jossa ollaan vesillä.

Valikko

Vesiturvallisuus


Tavoite:

Vaeltaja ottaa huomioon vesiturvallisuusnäkökulmat liikkuessaan itse vesillä tai järjestäessään tapahtumaa, jossa ollaan vesillä.

Kuvaus:

Vaeltaja selvittää millaisia sääntöjä ja turvallisuusseikkoja liittyy vesillä liikkumiseen. Mikä on pakollista, mikä kiellettyä ja mikä suositeltavaa? Vaeltaja tutkii, mitä partion turvallisuusohjeissa kerrotaan vesillä liikkumisesta.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Vesillä
Taitoalueet Turvallisuus Vesillä liikkuminen
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja vastaa turvallisuusmateriaalin hankinnasta. Luotsi ohjaa vesiturvallisuusnäkökulmien huomioimisessa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Turvallisuus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Järjestämme tapahtumassa vesiaktiviteetteja ja otamme suunnittelussa huomioon turvallisuusnäkökulmat.

Huolehdimme, että lippukuntamme veneen käytön sääntöjä noudetetaan ja vesillä liikkuminen on turvallista. Voimme esimerkiksi käydä seuraamassa eri venekuntien iltapurjehduksia tai tarvittaessa koota lippukunnan veneeseen liittyt turvallisuusohjeet yksiin kansiin.

Tutustun vesillä liikkumiseen ja opastan turvallisuusnäkökulmien huomioimista nuoremmille ikäkausille. Voin esimerkiksi järjestää tarpojille melontaretken, seikkailijoille iltapurjehduksen tai samoajille jäistä pelastautumisharjoituksen.

Lisää vinkki

Liite