Vaeltaja ottaa huomioon vesiturvallisuusnäkökulmat liikkuessaan itse vesillä tai järjestäessään tapahtumaa, jossa ollaan vesillä.

Valikko

Vesiturvallisuus


Tavoite:

Vaeltaja ottaa huomioon vesiturvallisuusnäkökulmat liikkuessaan itse vesillä tai järjestäessään tapahtumaa, jossa ollaan vesillä.

Kuvaus:

Vaeltaja selvittää millaisia sääntöjä ja turvallisuusseikkoja liittyy vesillä liikkumiseen. Mikä on pakollista, mikä kiellettyä ja mikä suositeltavaa? Vaeltaja tutkii, mitä partion turvallisuusohjeissa kerrotaan vesillä liikkumisesta.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka:
Taitoalueet: Turvallisuus Vesillä liikkuminen
Johtamistaito: Organisointitaidot
Kesto:
Kasvatustavoitteet: Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja vastaa turvallisuusmateriaalin hankinnasta. Luotsi ohjaa vesiturvallisuusnäkökulmien huomioimisessa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Turvallisuus

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Huolehdimme, että lippukuntamme veneen käytön sääntöjä noudetetaan ja vesillä liikkuminen on turvallista. Voimme esimerkiksi käydä seuraamassa eri venekuntien iltapurjehduksia tai tarvittaessa koota lippukunnan veneeseen liittyt turvallisuusohjeet yksiin kansiin.

Järjestämme tapahtumassa vesiaktiviteetteja ja otamme suunnittelussa huomioon turvallisuusnäkökulmat.

Tutustun vesillä liikkumiseen ja opastan turvallisuusnäkökulmien huomioimista nuoremmille ikäkausille. Voin esimerkiksi järjestää tarpojille melontaretken, seikkailijoille iltapurjehduksen tai samoajille jäistä pelastautumisharjoituksen.

Lisää vinkki

Lisää liite