Vaeltaja suunnittelee projektille realistisen budjetin ja noudattaa sitä. Hän suunnittelee ja toteuttaa projektiin tarvittavan varainhankinnan.

Valikko

Budjetin rustausta


Tavoite:

Vaeltaja suunnittelee projektille realistisen budjetin ja noudattaa sitä. Hän suunnittelee ja toteuttaa projektiin tarvittavan varainhankinnan.

Kuvaus:

Vartio tekee projektilleen budjetin ja suunnittelee matkan sen mukaan. Vartio kerää varoja erilaisilla tempauksilla ja tekee tarvittaessa avustusanomuksia.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Talous Varainhankinta
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on toimia puheenjohtajana ideointikokouksissa. Vartionjohtaja huolehtii siitä, että työt jakautuvat tasaisesti vartion jäsenille. Luotsi antaa tarvittaessa vinkkejä sopivista varainkeruutavoista ja avustuksen hakukohteista. Luotsin tehtävänä on kannustaa sekä tuoda suunnitelmiin tarvittaessa realistisuutta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Ulkomaanprojekti

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Ryhmämme on myös mahdollista hakea suoraa rahallista avustusta erilaisilta järjestöiltä ja säätiöiltä. Matkaraha-avustuksia kannattaa hakea monesta eri paikasta. Riippuen matkamme kohteesta ja tavoitteista voimme lähettää hakemuksen esimerkiksi omalle lippukunnalle, lippukunnan taustayhteisölle, kunnan nuorisotyölle, Rotareille, Lions Clubille tai vaikkapa maiden ystävyysseuroille. Lisäksi tukea kannattaa hakea Folke Bernadotten säätiöltä, joka avustaa ulkomaille suuntautuvia partiolaisten ryhmämatkoja. SPn ja mahdollisesti myös piirin nettisivuilta löytyy tietoa eri säätiöistä ja rahastoista sekä avustusten hakemisesta.

Budjettia voimme ryhtyä muodostamaan seuraavien menojen pohjalta

Budjettia tehdessä on koko vartiomme kesken tehtävä sopimus siitä, kuka pitää kirjaa kerätyistä rahoista ja miten ne jaetaan

jaetaanko ansaitut rahat kaikkien kesken vai esimerkiksi siten, että jokainen kerryttää omaa osuuttaan matkabudjetista? Samalla sovimme, miten toimimme jos joku vartion jäsenistä joutuukin perumaan osallistumisensa.

Pohdimme heti projektin aluksi, kuinka paljon rahaa olemme valmiita laittamaan projektiin sekä miten ja millä aikataululla sitä kerätään. Budjetti asettaa rajat mahdollisille kohteille ja aktiviteeteille. Varainkeruu kannattaa aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Mielikuvitus on rajana erilaisissa varainhankintatavoissa.

Lisää vinkki

Liite