Vaeltaja viestii tavoitteellisesti ja säännöllisesti ulkomanprojektista muille vaeltajille ja partiolaisille.

Valikko

Informaation valtateillä


Tavoite:

Vaeltaja viestii tavoitteellisesti ja säännöllisesti ulkomanprojektista muille vaeltajille ja partiolaisille.

Kuvaus:

Vaeltajien ulkomaanprojektin on tarkoitus näkyä ja kuulua. Vartio laatii viestintäsuunitelman ja viestii sen mukaisesti valitsemallaan tavalla ennen ja jälkeen tapahtuman sekä sen aikana.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Kansainvälisyys Viestintä
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on toimia puheenjohtajana ideointikokouksissa. Vartionjohtaja huolehtii siitä, että työt jakautuvat tasaisesti vartion jäsenille. Luotsi antaa tarvittaessa vinkkejä sopivista viestintäkanavista. Luotsi huolehtii siitä, ettei viestintä unohdu muiden valmistelujen keskellä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Ulkomaanprojekti

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Ulkoiset tiedotusvälineet. Pohdimme mitä tiedotusvälineitä omalla paikkakunnallamme on. Paikallislehti tai -radio saattaa olla kiinnostunut matkastamme. Mietimme, mikä projektissamme on erityisen kiinnostavaa ja erottaa sen perusetelänlomasta. Lähestymme toimitusta sähköpostilla tai puhelimella kertomalla tiiviisti ja omin sanoin esimerkiksi seuraavat asiat

Viestintäideoissa vain taivas on rajana Voimme esimerkiksi ottaa mukaan videokameran ja laittaa YouTubeen pätkiä matkan varrelta tai vaikka sopia maakuntalehden kanssa, että lähetämme matkalta päivittäin tekstarin lehden nuortenpalstalle.

Perustamme reissublogin. Blogi on helppo tapa kertoa matkasta tutuille ja tuntemattomille. Samalla meidän tulee tallennettua itsellemme matkan ja sen suunnittelun vaiheet talteen. Blogin avulla on myöhemmin kiva muistella reissun käänteitä.

Partiomediat. Mietimme mitä tiedotuskanavia lippukunnallamme ja taustayhteisöllämme on. Voimmeko esimerkiksi kirjoittaa matkastamme jutun taustayhteisön lehteen tai laittaa blogilinkin sille nettisivuillemme? Kerromme projektistamme myös piirinne viestinnästä vastaaville ja kysymme, voisiko reissu näkyä piirimme viestimissä esimerkiksi juttuna tai kuvareportaasina piirilehdessä tai bloginostoina Facebook-ryhmässä. Piirin viestinnän yhteystiedot löytyvät kätevimmin oman piirin nettisivuilta. Vinkkaamme reissustamme sekä reissublogistamme myös SPn viestintätiimille. Näin vaikkapa blogipäivityksiä voidaan nostaa partion Facebook-sivulle. Samoin videot ovat tervetulleita esim. partion Youtube-kanavalle ja reissulta ja reissuvalmisteluissa otetut hauskat kuvat SPn kuvapankkiin. Jos kuvia käytetään partio viestinnässä, niiden yhteydessä mainitaan luonnollisesti kuvaajatiedot. Blogipäivityksistä, videoista ja kuvista kannattaa vinkata osoitteeseen viestinta@partio.fi. SPn viestintäkanavat sekä lehtien ja uutiskirjeiden deadlinet löytyvät SPn viestintäoppaasta.

Lisää vinkki

Liite