Vaeltaja tunnistaa projektin aikana oppimansa asiat. Hän kokoaa projektin materiaalin yhteen ja kertoo projektista myös muille.

Valikko

Jälkipyykki


Tavoite:

Vaeltaja tunnistaa projektin aikana oppimansa asiat. Hän kokoaa projektin materiaalin yhteen ja kertoo projektista myös muille.

Kuvaus:

Vartio huolehtii loppuraportoinnista ulkomaanprojektin tiimoilta. Vaeltaja arvioi projektin onnistumista ja opittua.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka:
Taitoalueet: Itsensä johtamisen taidot Viestintä
Johtamistaito: Itsensä johtamisen taidot Organisointitaidot Vuorovaikutustaidot
Kesto:
Kasvatustavoitteet: Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja huolehtii siitä, että työt jakautuvat tasaisesti vartion jäsenille. Luotsi voi tarvittaessa toimia projektin purkutilaisuudessa keskustelunjohtajana. Luotsi muistuttaa vartiota niistä tahoista, joille on syytä lähettää raportti projektin kulusta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Ulkomaanprojekti

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Jos kv-kärpänen puree projektin myötä, tietoa kansainvälisestä partiotoiminnasta saa helpoiten liittymällä SPn kv-infolistalle. Tämä tapahtuu ilmoittamalla nimi ja lippukunta osoitteeseen international@scout.fi. Tarkistan, että minulla on Kuksassa toimiva osoite, sillä sähköpostilista muodostetaan automaattisesti sieltä.

Vartiomme on muistettava raportointi mahdollisille rahoittajatahoille. Raportointia auttaa, kun merkitsemme pitkin projektin etenemistä muistiin raportin vaatimia asioita. Matkan kuulumiset ja kiitokset kannattaa lähettää niillekin rahoittajille ja yhteistyökumppaneille, jotka eivät virallisista raporttia vaadi – se auttaa omaa vartiota tai jotain muita vaeltajaryhmiä saamaan apua toistekin.

Välitämme reissun antia muillekin. Mietimme, miten voisimme tukea lippukuntamme kansainvälisyyskasvatusta ja välittää reissussa koettua myös muille lippukunnassa. Voimmeko esimerkiksi järjestää nuoremmille koloillan tai illanvieton, jossa esittelemme paikallista kulttuuria ja partiotoimintaa kertomuksin, valokuvin, leikein ja herkuin? Entä oliko projektimme teemassa jotain sellaista, mitä kannattaisi jakaa muiden kanssa?

Katsomme valokuvia tai muistelemme muuten reissun kohokohtia. Palkitsemme itseme kunnialla läpisuoritetusta, mittavasta projektista.

Järjestämme vartiollemme vielä purkutilaisuuden projektista. Voimme pyytää luotsia tai muuta lippukunnan aikuista vetämään purun. Huolehdimme siitä, että kaikki saavat äänensä kuuluviin. Keskustelemme ainakin seuraavista kysymyksistä

Pidämme joka ilta matkan aikana päiväkirjaa. Kirjoitamme jokainen omiin muistiinpanoihimme lauseet, jotka alkavat seuraavilla tavoilla:
Odotin päivältä…, Opin…, Olen pohtinut…, Haluaisin tietää lisää…, Huomisesta odotan..
Projektin jälkeen katsomme minkälaisia ajatuksia matkan aikana heräsi ja keskustelemme niistä.
Lähde: Scouterna

Lisää vinkki

Lisää liite