Vaeltaja osaa etsiä tietoa eri lähteistä ja vertailla hintoja.

Valikko

Käytännönasiat kuntoon


Tavoite:

Vaeltaja osaa etsiä tietoa eri lähteistä ja vertailla hintoja.

Kuvaus:

Ulkomaanprojektiin liittyy useita ennen matkaanlähtöä hoidettavia käytännön asioita, esimerkiksi matkalippujen ja mahdollisten viisumien hankinta, vakuutus- ja pankkiasiat sekä lääkkeet ja rokotukset. Vaeltajat aikatauluttavat näiden hoitamisen ja huolehtivat valmistelujen toteutuksesta.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Kansainvälisyys Turvallisuus
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on toimia puheenjohtajana ideointikokouksissa. Vartionjohtaja huolehtii siitä, että työt jakautuvat tasaisesti vartion jäsenille. Luotsi huolehtii siitä, että vartio on ottanut turvallisuusasiat huomioon suunnitelmissaan. Luotsi muistuttaa tarvittaessa aikataulussa pysymisestä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Ulkomaanprojekti

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Otamme ennakkoon selville, mikä kohdemaassa on helpoin ja järkevin tapa maksaa ostoksia sekä vaihtaa ja nostaa rahaa. Joissakin maissa raha-automaatteja ei löydy joka kadun kulmalta tai kortilla ei pysty maksamaan pikkuostoksia. Matkaan kannattaa varata useita erilaisia pankki- ja luottokortteja. Lisäksi ulkomaan nostojen lisämaksuista kannattaa tiedustella omasta pankista.

Matkan hankkimisessa kannattaa kilpailuttaa useita tarjoajia, etsiä halpoja lentopäiviä ja hankkia liput ajoissa. Mitä enemmän tekee itse, sitä enemmän pääsääntöisesti säästää rahaa. Pidämme erilaiset matkustusvaihtoehdot mielessä matkaa suunnitellessamme. Lähialuille voi hyvin matkustaa junalla, bussilla tai vaikka purjehtien vähentäen reissun ympäristövaikutusta. Myös matkanteko on osa projektia ja seikkailu alkaa heti Suomesta lähdettäessä.

Majoitusvaihtoehdoissa on valinnanvaraa. Vartiomme kannattaa selvittää, onko meillä mahdollisuuksia majoittua joku yö esimerkiksi paikallisten partiolaisten kololla. Isossa ryhmässä liikuttaessa majoitus kannattaa varata etukäteen ja samalla tiedustella ryhmäalennuksia. Yleensä kalliimpia alueita majoittua ja syödä ovat suositut turistirysät, joten vartion kannattaa suosia tuntemattomimpia alueita, joilla sekä pääsee näkemään aidompaa elämää että säästämään rahaa. Paikalliset partiokontaktimme voivat olla hyvä apu jo suunnitteluvaiheessa, kun haluamme saada tietoa hyvistä reissualueista ja säästömahdollisuuksista. Muistamme kuitenkin, että projektimme tulee olla antoisa ja myönteinen kokemus myös paikallisille partiolaisille, eli vaikka vinkkejä kannattaa kysellä, ei heitä voi käyttää matkatoimistona.

Osallistumme SPn tai piirin järjestämään ulkomaanprojetin koulutus- ja perehdytysviikonloppuun, jossa käsitellään alustavaa projektisuunnitelmaa. Sieltä saamme eväitä projektin eteenpäin viemiseen, tapaamme muita ulkomaanprojektin tekijöitä ja kuulemme heidän suunnitelmistaan. Kurssin ajankohdan voi kysyä osoitteesta ulkomaanprojekti@partio.fi.

Lisää vinkki

Liite