Vaeltaja osaa ideoida ja etsiä tietoa ulkomailla toimimiseen liittyen. Hän sitoutuu yhdessä sovittuun.

Valikko

Suunnitelmat vauhtiin


Tavoite:

Vaeltaja osaa ideoida ja etsiä tietoa ulkomailla toimimiseen liittyen. Hän sitoutuu yhdessä sovittuun.

Kuvaus:

Vaeltajavartio järjestää tapaamisen, jossa aloitetaan projektin suunnittelu. Alussa on hyvä antaa ideoiden lennellä ja vasta lopuksi lyödä lukkoon tarkemmat suunnitelmat. Suunnitteluun kuuluu myös aikataulusta ja työnjaosta sopiminen sekä matkan tavoitteista päättäminen.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona
Taitoalueet Kansainvälisyys Visiointitaidot Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.visiointitaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on toimia puheenjohtajana ideointikokouksissa. Vartionjohtaja huolehtii siitä, että työt jakautuvat tasaisesti vartion jäsenille. Jos vartio niin sopii, voi vartionjohtaja toimia projektin vetäjänä, joka muistuttaa yhdessä sovituista tehtävistä ja aikatauluista. Luotsin tärkein tehtävä on kannustaa. Tarvittaessa luotsi voi kertoa omia kansainvälisiä kokemuksiaan sekä auttaa vartiota löytämään sopivia kontakteja ulkomailta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Ulkomaanprojekti

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Teemme projektillemme suunnitelman. Teemme työnjaon ja aikataulun, jossa on selvät tavoitteet ja välitavoitteet. Selvitämme ulkomaanprojektin määritelmän (löytyy Ulkomaanprojektioppaan liitteestä 1) avulla, mitä projektin aikana tulee tapahtua ja aloitamme projektisuunnitelman täyttämisen (löytyy Ulkomaanprojektioppaan liitteestä 2).

Teemme Suomen Partiolaisille ilmoituksen, että olemme suunnittelemassa projektia. Tämä onnistuu lähettämällä sähköposti osoitteeseen ulkomaanprojekti@partio.fi.

Ensimmäisessä suunnittelukokouksessa ideamme ja toiveemme saavat lentää. Kun jokaisen ajatuksia on kuultu, voimme ryhtyä tarkemmin hahmottelemaan yhteistä projektiamme. Ainakin seuraavista kysymyksistä on hyvä keskustella

Lisää vinkki

Liite