Vaeltaja luo kansainvälisiä (partio)yhteyksiä.

Valikko

Yhteydessä ulkomaille


Tavoite:

Vaeltaja luo kansainvälisiä (partio)yhteyksiä.

Kuvaus:

Vartio ottaa yhteyttä matkakohteensa partiolaisiin ja sopivat matkan yksityiskohdista.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona
Taitoalueet Kansainvälisyys Vuorovaikutustaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto muutama tunti
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet
Teemat Työelämätaito
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on toimia puheenjohtajana ideointikokouksissa. Vartionjohtaja huolehtii siitä, että työt jakautuvat tasaisesti vartion jäsenille. Luotsi antaa tarvittaessa vinkkejä sopivista partiokontakteista tai niiden hankkimistavoista.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Ulkomaanprojekti

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Yksi vaihtoehto matkakohteeksi ovat ympäri maailmaa sijaitsevat partiokeskukset. Keskukset tarjoavat niin majoitus- kuin ohjelmapalveluitakin sekä mahdollisuuden tutustua muihin kansainvälisiin partiomatkaajiin. Huomioimme kuitenkin, että vaeltajien ulkomaanprojektiin liittyy olennaisesti yhteistyö ulkomaisten partiokavereiden kanssa ja palvelutehtävä, eli pelkkä oleskelu ulkomailla partiokeskuksessa ei vielä tee matkasta vaeltajien ulkomaanprojektia.

Matkaan lähtiessämme otamme mukaan pieniä tuliaisia ja lahjoja, joilla kiitämme isäntiämme ja kerromme suomalaisesta kulttuurista. Esimerkiksi väiskit, merkit ja muut pienet partioesineet ilahduttavat varmasti niin lahjaksi annettuna kuin paikallisiin merkkeihin swopattuina.

SP on sopinut yhteistyöstä ulkomaanprojektien suhteen erityisesti seuraavien maiden kanssa Viro, Islanti, Saksa, Ranska, Costa Rica, Senegal, Benin ja Nepal. Maalista elää ja täydentyy, joten tuoreimman tiedon saamme ottamalla yhteyttä SPhen. Apua eri maiden kontaktointiin saamme SPn kansainvälisten asioiden koordinaattorilta ja kv-asiamiehiltä osoitteen ulkomaanprojekti@partio.fi kautta.

Oman partiokontaktin voi etsiä mistä tahansa maasta. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että kaikki partiolaisiksi itseään kutsuvat ulkomaiset järjestöt eivät edusta maailmanjärjestöjen hyväksymää partiotoimintaa. Siksi omat partiokontaktit tulee aina ilmoittaa Partioasemalle heti yhteistyön alkaessa ja samalla varmistua

Matkakohdetta valittaessa perehdymme monipuolisesti kohteisiin matkaoppaiden ja eri matkailusivustojen välityksellä. Matka lähialueille vaatii vähemmän valmistelua ja aikaa kuin kaukomatkailu. Toisaalta jos matkailu juuri Euroopan ulkopuolella kiinnostaa, ei sitä kannata jättää tekemättä. Arvioimme kuitenkin ennakolta myös kohdemaan turvallisuutta.

Lisää vinkki

Liite