Vaeltaja opettelee jonkin uuden liikuntataidon. Hän osaa etsiä tietoa liikuntamahdollisuuksista sekä käyttää nettiä ja oppaita apuna taidon opettelussa.

Valikko

Fyysinen taito


Tavoite:

Vaeltaja opettelee jonkin uuden liikuntataidon. Hän osaa etsiä tietoa liikuntamahdollisuuksista sekä käyttää nettiä ja oppaita apuna taidon opettelussa.

Kuvaus:

Vaeltaja valitsee jonkin itseään kiinnostavan liikuntalajin ja opettelee vähintäänkin alkeet. Hän voi myös opetella tuttuun lajiin liittyvän uuden taidon. Hän kiinnittää huomiota lajiin liittyvään tekniikkaan ja turvalliseen liikkumiseen.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja auttaa liikuntamahdollisuuksien löytämisessä sekä opeteltavan liikuntalajin ideoinnissa. Luotsi auttaa vaeltajaa tarvittaessa kiinnostavan taidon löytämisessä ja keinossa oppia se. Luotsi huolehtii myös siitä, että kyseessä on aidosti uusi taito.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Uusi taito

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Opettelen jonkin uuden taidon tuttuun lajiin liittyen. Jos jooga on minulle jo tuttua, kokeilen akrojoogaa. Jos pidän tanssista, kokeilen jotain uutta lajia, esimerkiksi nykytanssin sijaan lattareita. Jos olen kiinnostunut uinnista, opettelen uuden tekniikan, esimerkiksi kroolaus tai perhosuinnin.

Hyödynnämme urheiluseurojen järjestämiä kursseja ja lajikokeiluja.

Tutkin, mitä liikuntakursseja löytyy kansalaisopiston tai opiskelijaliikunnan valikoimista. Osallistun jollekin kurssille, jossa opetellaan minulle uutta lajia.

Kokeilen jotain itselleni uutta lajia, kuten pilatesta, joogaa, rugbya, jalkapalloa, tanssia, voimistelua, kiipeilyä tai suunnistusta.

Opettelemme juoksemaan tai käymään kuntosalilla. Kiinnitämme huomiota oikeaan tekniikkaan ja pyydämme ohjausta juoksutekniikkaan tai kuntosalilaitteiden käyttöön. Teemme vartiollemme sopivan harjoitusohjelman. Voimme myös osallistua juoksukurssille tai ohjattuun kuntosalivuoroon.

Lisää vinkki

Liite