Vaeltaja osaa kehittää taitojaan. Hän osaa etsiä uuden oppimiseen tarvitsemaansa apua ja tietoa eri paikoista, tahoilta sekä kirjallisuudesta.

Valikko

Käsityötaidot


Tavoite:

Vaeltaja osaa kehittää taitojaan. Hän osaa etsiä uuden oppimiseen tarvitsemaansa apua ja tietoa eri paikoista, tahoilta sekä kirjallisuudesta.

Kuvaus:

Vaeltaja valitsee jonkin käsityötaidon, jonka haluaa oppia. Hän selvittää, missä taidon voi opetella tai mistä löytyy materiaalia taidon itsenäiseen opetteluun. Vaeltaja opettelee uuden taidon.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Vierailukohteessa
Taitoalueet Kädentaidot
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Teemat Metsä
Johtajan tehtävä: Jos vartio opettelee taidon yhdessä, vartionjohtaja huolehtii käytännön järjestelyistä, esimerkiksi materiaalien hankinnasta. Luotsi auttaa tarvittaessa vaeltajaa löytämään kiinnostavan taidon ja keinoja oppia se. Luotsi huolehtii myös siitä, että opittava taito vaeltajalle oikeasti uusi taito, eikä vain vanhan kertausta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Uusi taito

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Opettelen perinteisen käsityötekniikkan, esimerkiksi maton kutomisen, tuohitöiden teon, neulomisen, virkkaamisen, kanavatyöt, nypläyksen tai taonnan.

Opettelemme tekemään puukon. Tarvittavat välineet löytyvät useimmista teknisentyön luokista. Ohje puukon tekemiseen löytyy esimerkiksi Hämeen Partiopiirin Puukkohippa-materiaalista.

Opettelen jonkin uuden tekniikan. Jos osaan jo neuloa, opettelen tekemään esimerkiksi kuvioneuletta, palmikkoa tai konttineuletta. Jos pidän nikkaroinnista, opettelen tekemään puuliitoksia, hyödyntämään jotain uutta materiaalia tai uutta työkalua.

Selvitän onko tuttavapiirissämme joku joka on taitava jossakin käsityössä. Pyydän häntä opettamaan taitonsa meille.

Uusi taito voi liittyä myös vaikka sisustamiseen. Opettelemme verhoilemaan tuolin tai ompelemaan verhot. Otamme huomioon erilaiset tekstiilityypit ja huomioimme kuviokankaiden kohdalla myös kuviokohdistuksen.

Tutustun paikallisen kansalaisopiston kurssitarjontaan ja osallistun jollekin käsityökurssille.

Lisää vinkki

Liite