Vaeltaja tuntee radiopartiointia ja saa radioamatööritutkinnon läpäistyään oikeuden toimia radioamatöörinä.

Valikko

Radioamatööri


Tavoite:

Vaeltaja tuntee radiopartiointia ja saa radioamatööritutkinnon läpäistyään oikeuden toimia radioamatöörinä.

Kuvaus:

Vaeltaja opettelee käyttämään radiota. Hän käy radioamatöörikurssin, sillä kaikkien radioamatöörien, jotka haluavat olla yhteyksissä muihin radioamatööreihin täytyy suorittaa pätevyystutkinto. Pätevyystutkinnon järjestäjänä toimii Viestintävirasto.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Vierailukohteessa
Taitoalueet Partiokulttuuri Viestintä
Kesto pitkäkestoinen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja kannustaa vaeltajaa kurssin suorittamiseen liittyvissä haasteissa. Luotsi auttaa vaeltajaa selvittämään osallistumismahdollisuuksia kurssille. Luotsi auttaa tarvittaessa kurssille valmistautumisessa ja kurssin jälkeen mahdollisuuksissa käyttää radiota.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Uusi taito

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Opettelemme selviytymistaitoja nuotion tekemistä erilaisilla tavoilla ja erilaisilla välineillä tai majoitteiden tekemistä luonnon materiaaleista kuten havut tai lumi.

Tutustumme luonnosta löytyvään syötävään, ja teemme ruokaa luonnon antimista. Toteutamme vaikka koko retken pelkästään luonnosta löytyvää ruokaa syömällä.

Opettelemme talviretkeilyssä vaadittavia taitoja ja lähdemme hiihtovaellukselle. Näitä taitoja ovat esimerkiksi kerrospukeutuminen, hätämajoittautuminen lumimyrskyssä, ruuan löytäminen maastosta, tähtien avulla suunnistaminen.

Osallistun radioamatöörikurssille. Lippukunnan koulutusvastaava osaa kertoa, järjestetäänkö piirissäsi radioamatöörikursseja. Jos näin ei ole, lähipaikkakunnalta voi löytyä radioamatööriharrastajia, joiden kursseille voi myös osallistua. Jos radioamatöörikurssia ei omasta piiristä löydy, mietin KoVan kanssa, otatteko yhteyttä piirin, jotta piiri järjestäisi sellaisen vai onnistuisiko kenties osallistuminen jonkin toisen piirin kurssiin.

Opettelemme tekemään ruokaa uudella tavalla. Nuotiolla voi tehdä ruokaa erilaisilla tilapäisastioilla sekä ilman astioita. Tutustumme myös erilaisiin retkikeittimiin ja polttoaineisiin.

Lisää vinkki

Liite