Vaeltaja osaa uuden taidon tietotekniikkaan liittyen. Hän osaa löytää tietoa uuden asian oppimiseksi.

Valikko

Tietotekniikka


Tavoite:

Vaeltaja osaa uuden taidon tietotekniikkaan liittyen. Hän osaa löytää tietoa uuden asian oppimiseksi.

Kuvaus:

Vaeltaja opettelee jonkin uuden taidon tietotekniikkaan liittyen. Hän selvittää, missä tai miten taito on mahdollista oppia ja opettelee sen.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja auttaa vaeltajaa keksimään, minkä uuden taidon hän voisi opetella. Vartionjohtaja vinkkaa tarvittaessa henkilöstä, joka pystyy auttamaan uuden taidon oppimisessa. Luotsi auttaa vaeltajaa keksimään, minkä uuden taidon hän voisi opetella. Luotsi vinkkaan tarvittaessa henkilöistä, jotka pystyvät auttamaan uuden taidon oppimisessa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Uusi taito

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Osallistumme kokeneen pelintekijän johdolla gamejamiin eli pelintekokisaan. Jakaudumme eri tehtäviin, esim. äänitehosteiden tai puheiden tekeminen, musiikin luonti, grafiikan piirtäminen, koodaus (jos tästä on etukäteen kokemusta), kenttien suunnittelu, dialogin kirjoittaminen... Opettelemme jokainen tehtäväämme tarvittavan ohjelman käytön etukäteen ja opettelemme tallentamaan tuotoksemme tarvittavaan muotoon ja lähettämään sen pilvipalveluun, esim. Google Driveen. Esimerkiksi maailmanlaajuinen Ludum Dare -pelintekokisa osoitteessa www.ldjam.com järjestetään kahdesti vuodessa ja siinä on 72 tuntia aikaa tehdä annetusta aiheesta pieni peli.

Ryhdyn lippukuntani nettisivu- tai Kuksa- vastaavaksi. Opettelen muokkaamaan nettisivuja tai käyttämään Kuksaa niin hyvin, että voin neuvoa muita lippukunnan johtajia.

Opettelemme käyttämään jotakin uutta tietokoneohjelmaa, josta on hyötyä meille tulevaisuudessa, esimerkiksi taulukko-ohjelmaa, kuvankäsittelyohjelmaa tai tekstinkäsittelyohjelmaa.

Opettelemme koodaamaan. Jos koodaaminen on jo tuttua, valitsemme jonkin alkeita haastavamman aiheen, teemme esimerkiksi oman sovelluksen tai opettelemme toisen ohjelmointikielen.

Lisää vinkki

Liite