Vaeltaja haastaa itsensä vesiympäristössä. Hän suunnittelee ja toteuttaa itselleen sopivan haastavan projektin vesiympäristössä. Vaeltaja osaa ottaa turvallisuustekijät huomioon projektia toteuttaessaan.

Valikko

Extremeä vesistössä


Tavoite:

Vaeltaja haastaa itsensä vesiympäristössä. Hän suunnittelee ja toteuttaa itselleen sopivan haastavan projektin vesiympäristössä. Vaeltaja osaa ottaa turvallisuustekijät huomioon projektia toteuttaessaan.

Kuvaus:

Vaeltaja suunnittelee ja toteuttaa tai osallistuu itselleen haastavaan vesiympäristössä tapahtuvaan koitokseen.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Vesillä
Taitoalueet Rohkeus Turvallisuus Vesillä liikkuminen
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja kannustaa vartion jäseniä projektin suunnittelussa ja toteutuksessa. Jos vartio toteuttaa projektin yhdessä, voi vartionjohtaja toimia projektin vetäjänä. Vartionjohtajan tehtävänä on huolehtia siitä, että turvallisuudesta on huolehdittu. Luotsi auttaa tarvittaessa käytännön toteutuksen suunnittelussa. Luotsi huolehtii siitä, että vaeltajat ottavat turvallisuustekijät huomioon suunnitelmissaan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Vesillä liikkuminen

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Teemme vartiomme vaelluksen uiden. Harjoittelemme pitkän matkan uimista etukäteen ja suunnittelemme reitin todellisten voimiemme mukaan. Kehitämme tavaroillemme sopivan kuljetuslautan. Pestaamme jonkun vartiomme jäsenistä turvaveneen kuljettajaksi. Muistamme ottaa huomioon turvallisuustekijät vaellusta suunniteltaessa.

Teemme vartiomme vaelluksen rinkkalautoilla. Rakennamme riittävän kestävän rinkkalautan ja suuntaamme sen kanssa vartiomme vaellukselle.

Osallistun pelastautumiskurssille. Kurssin tavoitteena on harjoitella toimintaa merionnettomuustilanteessa ja antaa valmiudet henkilökohtaiseen selviytymiseen. Kurssi kestää yhden viikonlopun, joka koostuu teoriaopetuksesta sekä vaativista käytännön harjoituksista. Harjoitusten luonteesta johtuen kurssille tarvitaan hyvää normaalia peruskuntoa ja haasteita pelkäämätöntä asennetta. Kurssia järjestää Suomen Partiolaiset.

Lisää vinkki

Liite