Vaeltaja osaa toimia aluksen vastuullisena päällikkönä kaikissa keliolosuhteissa avomerellä. Hän toimii koulutusaluksella partion periaatteita noudattaen.

Valikko

Kaukopurjehdus


Tavoite:

Vaeltaja osaa toimia aluksen vastuullisena päällikkönä kaikissa keliolosuhteissa avomerellä. Hän toimii koulutusaluksella partion periaatteita noudattaen.

Kuvaus:

Vaeltaja suorittaa kipparikurssin. Koulutus koostuu kahdesta teoriaviikonlopusta, joiden jälkeen on kuulustelu, jonka hyväksyttävästi suorittaminen on edellytys oikeudelle osallistua neljän vuorokauden käytännön osalle. Koulutuksen sisältö valmistaa tulevaa päällikköä toimimaan koulutusaluksella partion periaatteita noudattaen. Koulutuksen aikana harjoitellaan hallitsemaan, tuntemaan ja käsittelemään lippukunnan koulutusalusta. Koulutuksen järjestämisestä vastaa Suomen Partiolaisten Meripartioryhmä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Vesillä Vierailukohteessa
Taitoalueet Itsensä johtamisen taidot Vesillä liikkuminen
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto pitkäkestoinen
Kasvatustavoitteet Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja voi tarvittaessa auttaa kurssin suorittamismahdollisuuksien selvittämisessä. Vartionjohtaja kannustaa muita vaeltajia kurssin suorittamisessa. Luotsi voi tarvittaessa auttaa kurssin suorittamismahdollisuuksien etsinnässä. Tarvittaessa luotsi auttaa vaeltajaa syventämään tietojaan tai ohjaa häntä asian tuntevan henkilön luokse.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Vesillä liikkuminen

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Osallistun kurssille ja sen loppukokeeseen. Kurssiin kuuluu kaksi viikonlopun mittaista teoriaosaa, joiden jälkeen osaaminen testataan loppukokeessa. Läpäistyä loppukoetta seuraa neljän päivän mittainen käytännönosa.

Kipparikurssin pääsyvaatimuksina ovat 18 vuoden ikä, Partiojohtajakurssin suorittaminen, Veneenohjaajakurssin suorittaminen tai vastaavat tiedot sekä riittävä käytännön purjehduskokemus. Varmistan, että minulla on kaikki tarvittavat tiedot hallinnassa.

Osallistun kipparikurssin tasokokeeseen. Kurssille järjestetään tasokoe, jonka vaikeustaso on samaa luokkaa veneenohjaajakurssin loppukokeen kanssa. Kokeen hyväksytty suorittaminen on edellytyksenä kurssille osallistumiselle.

Lisää vinkki

Liite